Rett, samfunn og legitimitet

Rett, samfunn og legitimitet - Inger-Johanne Sand | Ridgeroadrun.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Inger-Johanne Sand
DIMENSJON
10,11 MB
FILNAVN
Rett, samfunn og legitimitet.pdf
ISBN
4592681854484

BESKRIVELSE

Rett, samfunn og legitimitet omhandler rettens plass og legitimitet i samfunnet. Boken er tilpasset pensum til examen facultatum ved Det juridiske fakultet, Universitetet i Oslo. Denne boken behandler rettens utvikling fra den tidlige rettsstaten og inn i vår tid. Rettsanvendelsen i moderne samfunn baserer seg på kjente og etablerte rettslige normer og kilder. Grunnlov, øvrig lovgivning og traktater bygger på verdier som demokrati, menneskerettigheter og rettsstat. Rettens legitimitet har en avgjørende betydning, men utfordres samtidig av samfunnsendringene. Retten er i stadig endring og må forholde seg til en global verden der sentrale elementer i utviklingen, som velferdsstat, miljøvern, klimaendringer, internasjonal handel, migrasjon, overvåkning og internasjonale menneskerettigheter skaper utfordringer for rettens former, begreper og idéene om rettferdighet. Forfatteren diskuterer rettens balanse mellom å ha makt og å kontrollere makt.

Og denne forfatteren skuffer aldri! Kjøp Rett, samfunn og legitimitet fra Bokklubber Rett, samfunn og legitimitet omhandler rettens plass og legitimitet i samfunnet. Boken er tilpasset pensum til examen facultatum ved Det juridiske fakultet, Universitetet i Oslo. Rett, samfunn og demokrati gir en første innføring i juridisk tenkemåte og metode, og i samspillet mellom juss og samfunn.

Politiske systemer oppfattes bare som legitime når de leverer det materielle output samfunnet forventer. Jeg har tidligere påpekt at deltagelse var et grunnleggende trekk ved den demokratimodell som ligger til grunn for kommunen som institusjon. Rett, samfunn og demokrati gir en første innføring i juridisk tenkemåte og metode, og i samspillet mellom juss og samfunn.

RELATERTE BØKER