Nordmenns reiseskildringar frå Noreg

Nordmenns reiseskildringar frå Noreg - Esther Halsbog | Ridgeroadrun.org Les boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Esther Halsbog
DIMENSJON
4,5 MB
FILNAVN
Nordmenns reiseskildringar frå Noreg.pdf
ISBN
4708405479291

BESKRIVELSE

Lektor, cand philol Esther Halsbog har skrive ei interessant bok om dei første som reiste rundt om i landet vårt for å bli kjent med det. Den første, Gerhard Sshöning, og dei som fylgde etter han, reiste for å finna historiske minnesmerke. Seinare kjem botanikarar, geologar og målarar som ut frå kvar sine perspektiv er med og utvidar kjennskapen til landet. Heile tida går det for seg ei endring i föremålet med reisene og når vi er komne fram til Vinje er det langt på veg det same föremålet som vår tids fotturistar har. Mange av reiseskildringane gjer oss kjende med kor vanskeleg det var å ferdast på veglaus eller dårlege vegar som desse første pionerane måtte ta til takke med.

Men det kan bli skjær i sjøen for nordmenns Hellas-ferie. Publisert: Publisert: 22.

ISBN 978-82-300-1939-9 (innbundet) Bibliotek som har denne ... Nordmenn er i tradisjonell, etnografisk forstand beskrevet som et nord-germansk folkeslag med opphav i landet Norge som snakker det nordgermanske språket norsk og er genetisk og språklig nært beslektet med dansker, svensker, tyskere, nederlendere og andre geografisk nærliggende folkeslag. Begrepet nordmenn har samme etymologi som normannere.Den tradisjonelle, etnografiske betydningen av ... En ny studie fra forskere ved CICERO viser at nordmenns fly- og bilreiser står for den største oppvarmingen, de lange reisene gir størst utslipp.

RELATERTE BØKER