Kom, dans for vår gud!

Kom, dans for vår gud! - Emma-Elze Bongers | Ridgeroadrun.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Emma-Elze Bongers
DIMENSJON
3,97 MB
FILNAVN
Kom, dans for vår gud!.pdf
ISBN
1646721436923

BESKRIVELSE

"Dans" og "Kirke" har svært ofte vært et kontroversielt tema i kirkens historie. Denne boken belyser kirkedansens historie, forteller om det som for tiden skjer på dette feltet i mange land, både i Europa og på andre kontinenter, samt beskriver de forskjellige dansetypene og hvor i liturgien de kan anvendes og på hvilken måte. De fortsatt sprell-levende historiske tradisjonene er selvsagt med i denne boken. Mange profesjonelle, semi-profesjonelle og amatørdansere deler sine opplevelser og tanker om dans i kirken med oss. Skandinavia er utførlig representert og Norge selvsagt i særdeleshet. Et ekskurs om ordet "dans" i skandinaviske salmer er med samt et ekskurs om dødsdanser. Ønsket er også at boken skal skape kontakter over grenser av land, disipliner og kirkesamfunn. Og at Kristi Legeme (= menigheten) skal oppdage Jesus som sin danseleder! Emma-Elze Bongers (*1946) ble født i Nederland, bosatte seg i Norge i 1983 og er norsk statsborger. Hun er utdannet fiolinist og organist / kirkemusiker, har spesialisert seg i hymnologi samt helgenkalendere, kirkeåret fester og tradisjoner, og i liturgisk dans. Hun har laget radioprogrammer om salmer, både i Nederland og i Norge, og skrevet mange artikler og bidrag til oppslagsverk og fagtidsskrifter i flere land. Fra 1990 har hun som amatørdanser studert og arbeidet med dans i kirken i mange land i Europa.

Skriv en kommentar. Du kommenterer nå kun som gjest. Provided to YouTube by NAXOS of America Kom, lova vår Gud · Ove Sommar THS Mix 2002 ℗ 2011 Linx Music Released on: 2011-05-01 Artist: Ove Sommar Artist: Jan ... 1.

Evig er han her til stede, nå står grav og krybbe tom. Det fremstod en mann, utsendt fra Gud; hans navn var Johannes; Dansk (1917 / 1931) Der kom et Menneske, udsendt fra Gud, hans Navn var Johannes. Svenska (1917) En man uppträdde, sänd av Gud; hans namn var Johannes.

RELATERTE BØKER