100 dikt om krig

100 dikt om krig Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
DIMENSJON
3,68 MB
FILNAVN
100 dikt om krig.pdf
ISBN
1473486103114

BESKRIVELSE

Fra tidenes morgen har poeter skrevet dikt om krig - mange om slag de selv døde i.I denne enestående antologien samler Håvard Rem mange av de sterkeste diktene om krig som er blitt skrevet. Hovedvekten av diktene er hentet fra norsk litteratur, men også andre språkområder er rikt representert. Til sammen gir de et mangfoldig bilde av krigen. Krig er kameratskap mellom kjempende soldater, krig er frykt for fienden, møte med døden, krig er sivilbefolkningens lidelse, barn uten foreldre, mennesker som gråter over døde, elskende som mister hverandre - og noen finner hverandre igjen. Krig er det alle mennesker er imot, men som vi likevel aldri blir kvitt. I disse diktene finnes det forsøk på å forstå hvorfor.Lyrikeren og essayisten Håvard Rem har stått for utvalget og skrevet et personlig forord.

Det er innlysende.? Rem mener ikke det. I forordet til «100 dikt om krig» skriver han: «Før holocaust lovsang norske lyrikere utryddelse av fremmede.»? Bevare meg vel. Dikt om fred.

Hovedvekten av diktene er hentet fra norsk litteratur, men også andre språkområder er rikt representert. Diktet handler om krig og fred på denne jorden. Det er et dypt og seriøst dikt med mye følelser.

RELATERTE BØKER