Matglede i barnehagen

Matglede i barnehagen - Guri Langholm, Elly Herikstad Tuset | Ridgeroadrun.org En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om tilværelsen PDF, TXT, FB2. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om eksistensen ePUB. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet med MOBI-eksistensen. Boken ble skrevet 2020. Se etter en One Day Creatures-bok. Grekerne og mysteriet om tilværelsen videre ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Guri Langholm, Elly Herikstad Tuset
DIMENSJON
5,49 MB
FILNAVN
Matglede i barnehagen.pdf
ISBN
7429427487111

BESKRIVELSE

God mat smaker godt. Små barn skal også ha gode smaksopplevelser. Måltider i barnehagen er en god anledning til hygge og sosialt samvær, men også en arena for læring. Det er mye et barn skal lære seg for å kunne spise, derfor er det viktig at personalet i barnehagen både er kjent med barns spiseutvikling og har kunnskap om mat. I Matglede i barnehagen gir Guri Langholm og Elly Herikstad Tuset et innblikk i barns spise- og smaksutvikling og teori om ernæring og kosthold. De fleste kapitlene har nær tilknytning til praksis. I Matglede i barnehagen vil måltidets pedagogiske funksjon handle om å lære å spise variert mat og om matens opprinnelse, og ikke om å takke for maten og spise «pent». Målgruppen for denne boka er barnehagelærerstudenter og ansatte i barnehagen, og ellers andre som har ansvar for å servere mat til barn i barnehagen. Elly Herikstad Tuset er høgskolelektor ved Høgskolen i Oslo og Akershus. Hun har arbeidet 6 år i barnehage, blant annet som pedagogisk leder. Guri Langholm er førstelektor ved Høgskolen i Oslo og Akershus. Hun arbeider også på Naturfagsenteret ved Universitetet i Oslo. Sammen har de holdt en rekke kurs innenfor temaet mat i barnehagen. OMTALE: «Vi vil absolutt anbefale denne boka til andre barnehager, fordi matgede i barnehagen har mye å si en vellykket barnehagehverdag.» Pedagogisk bokorm

- Skal man oppnå matglede, må man starte med ettåringene i barnehagen og gi dem smaksopplevelser i trygge rammer, sier Langholm. - De minste er veldig åpne til nye smaker, og man må aldri bruke tvang. Sunn matglede i barnehagen med Mat for minsten.

Da trengs det økt kompetanse i barnehagene også. Ved å involvere barn i mat og måltidsaktiviteter, skape god atmosfære rundt måltidene og stimulere barnas nysgjerrighet og bruk av sansene, kan det både øke barnas matglede og matmot, sier Helland. Barnehagen skal legge til rette for at alle barn kan oppleve bevegelsesglede, matglede og matkultur, mentalt og sosialt velvære og fysisk og psykisk helse.

RELATERTE BØKER