Den framande byen

Den framande byen - Lars Amund Vaage | Ridgeroadrun.org Les boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Lars Amund Vaage
DIMENSJON
6,95 MB
FILNAVN
Den framande byen.pdf
ISBN
5396709297558

BESKRIVELSE

Den framande byen fortel om den omstridde psykiateren Wilhelm Reich som måtte flykta frå Hitlers Tyskland i 1943 og oppheldt seg i Oslo dei neste fem åra. Her vart han fort ei sentral kraft blant venstreradikale kunstnarar og vitskapsfolk, som Harald Schjelderup, Sigurd Hoel og Nic Waal.Romanen byggjer på biografiske fakta så vel som stor innsikt i tenkinga og forskinga til denne Freuds avtaker og opponent innan den psykoanalytiske rørsla. Den viser Reichs forhold til vennene som samstundes var pasientar, til elskerinna Elsa Lindenberg, og til det arbeidet han kjende som eit kall. Boka skildrar òg den konfliktfylte bakgrunnen og oppveksten hans i Bukovina fram mot første verdskrigen.Kva var det som gjorde at Reich, trass i sitt skarpe blikk og strålande terapeutiske evner, anda opp som einsam, jaga og forpint, også i Oslo?

Her vart han fort ei ... Fallet. av Einar O.

I romanen Den framande byen teiknar Lars Amund Vaage eit portrett av den omstridde psykologen Wilhelm Reich. I romanen Den framande byen teiknar Lars Amund Vaage eit portrett av den omstridde psykologen Wilhelm Reich. Forteljaren ligg tett opp til Reich sjølv, og Vaage gir oss eit innblikk i det allmenne så vel som det heilt spesielle ved denne komplekse og fascinerande mannen.

RELATERTE BØKER