Asta Nørregaard

Asta Nørregaard - Anne Wichstrøm | Ridgeroadrun.org En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om tilværelsen PDF, TXT, FB2. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om eksistensen ePUB. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet med MOBI-eksistensen. Boken ble skrevet 2020. Se etter en One Day Creatures-bok. Grekerne og mysteriet om tilværelsen videre ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Anne Wichstrøm
DIMENSJON
7,63 MB
FILNAVN
Asta Nørregaard.pdf
ISBN
6498523170971

BESKRIVELSE

Asta Nørregaard (1853-1933) tilhører gullaldergenerasjonen av norske malere, men sluttet seg ikke til et nasjonsbyggende kunstnerisk program i tiårene rundt 1900. Francis Bull hevdet at hun "fnyste i raseri over (...) den moderne kunst". Gjennom iherdige studier og utenlandsopphold utviklet Asta Nørregaard seg til en kunstner med et bredt repertoar av motiver og formuttrykk, men fra 1889 konsentrerer hun seg om portrettet, og det er som de rikes portrettør hun markerte seg sterkest. Portrettene av fine fruer malt med virtuos pastellteknikk er originale bidrag til norsk kunsthistorie. Anne Wichstrøm gir et nyansert og detaljert bilde av kunstneren Asta Nørregaard, som var godt kjent i sin samtid, men som senere er gått mer i glemmeboken. Boken korrigerer bildet vi har av norsk kunst og kunstoffentlighet omkring 1900.

Med undertittelen «En livshistorie» skal vi nok forstå denne boka som en biografi, altså historien om Nørregaards liv, heller enn beretningen om hennes kunstneriske virke. Men, som forfatteren påpeker; det er sørgelig lite kildemateriale å jobbe ut fra. Asta Nørregaard voks opp i Kristiania, faren var i 1865 kaptein i det militære.Sjølv gjekk ho på Knut Bergslien sin målarskule 1874-75 og var sidan elev av Eilif Peterssen i tre år i München og eitt år i Kristiania.

antagelig mellom 1891 og 1905 Kjøp 'Asta Nørregaard, en livshistorie' av Anne Wichstrøm fra Norges raskeste nettbokhandel. Vi har følgende formater tilgjengelige: Innbundet | 9788253034522 Asta Nørregaard, Marthine Cappelen Hjort, f.

RELATERTE BØKER