Manual for mentaliseringsbasert gruppeterapi (MBT-G)

Manual for mentaliseringsbasert gruppeterapi (MBT-G) - Sigmund Karterud | Ridgeroadrun.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Sigmund Karterud
DIMENSJON
3,63 MB
FILNAVN
Manual for mentaliseringsbasert gruppeterapi (MBT-G).pdf
ISBN
6419259831907

BESKRIVELSE

Karteruds tredje manual for mentaliseringsbasert terapi, hvor det for første gang redegjøres for gruppeterapi.Temaet for denne boken er gruppeterapi for pasienter med betydelige personlighetsproblemer. Slike grupper finnes det mange av i det offentlige helsevesen og de byr på store utfordringer. De kan lett bli for kaotiske eller for stillestående.I boken argumenteres det for at mentaliseringsbasert terapi (MBT) er et godt alternativ til tradisjonell psykodynamisk gruppeterapi for denne pasientgruppen. Gruppekomponenten i MBT har imidlertid tidligere vært mangelfullt beskrevet. I denne boken redegjøres det derfor for første gang for hovedprinsippene for mentaliseringsbasert gruppeterapi. Disse prinsippene spesifiseres i form av 19 forskjellige ledd og leddene beskrives inngående med hensyn til teoretisk rasjonale og klinisk betydning. De er dessuten ledsaget av kliniske vignetter som beskriver god versus dårlig praktisering av leddet. Hvert ledd er også illustrert gjennom spesifikke intervensjoner og de er operasjonalisert med hensyn til etterlevelse og kompetanse. Manualen er således ledsaget av en vurderingsskala som kan benyttes i opplæring av terapeuter, for vurdering av egen praksis, for veiledning av terapeuter, eller for forskningsformål.

Og denne forfatteren skuffer aldri! Manual for mentaliseringsbasert terapi (MBT) og MBT vurderingsskala. Anthony Bateman og Sigmund Karterud.

49 min. Passer for: Voksne Språk: Bokmål ... Oslo: 21-22.08.2018.

RELATERTE BØKER