Treningens biologiske grunnlag

Treningens biologiske grunnlag - Hans A. Dahl, Jørgen Jensen | Ridgeroadrun.org Les boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Hans A. Dahl, Jørgen Jensen
DIMENSJON
6,62 MB
FILNAVN
Treningens biologiske grunnlag.pdf
ISBN
1008939317888

BESKRIVELSE

Hva skjer egentlig i musklene når du trener? Hvilke adaptasjoner er det som gjør at vi blir sterkere, hurtigere og mer utholdende som følge av trening - og hvordan påvirker alderen vår fysiske prestasjonsevne? Denne boken gir deg innsikt i hva som skjer, helt nede på cellenivå.Hvis vi ser på musklene som kroppens motor, er det proteiner som gjør det mulig for muskelcellene å omdanne energi til bevegelse. Kunnskap om hvordan proteinsyntesen fungerer er derfor nøkkelen til å forstå muskulære adaptasjoner til fysisk aktivitet. Under alle former for fysisk aktivitet og trening stimuleres proteinsyntesen. Hvilke adaptasjoner som skjer - og dermed også i hvilken grad adaptasjonene er prestasjonsfremmende eller ei - avhenger selvfølgelig av hvordan man trener. Men en rekke andre faktorer spiller også inn. Blant de som diskuteres i denne boken er ernæring, restitusjon, alder og ulike aldersrelaterte sykdomstilstander. Med utgangspunkt i muskelcellens spesifikke oppbygning og funksjon, gir denne boken detaljert innsikt i prosessene der proteiner både bygges opp og brytes ned, og kunnskap om hvordan man kan tilrettelegge for optimale stimuli av proteinsyntesen og muskulaturens funksjon gjennom hele livsløpet.Boken egner seg for studenter innen idrettsfag, personlig trening, fysioterapi, biologi og medisin, samt trenere, idrettsutøvere og andre som ønsker å fordype seg innen idrettsbiologi.

De aller beste bøkene. Døren til selvutvikling vender innover - Energica viser deg rommet for indre vekst.

Oppbygning, språk og bruk av illustrasjoner gjør at innholdet blir lett forståelig for leseren. 106175 GRMAT Treningens biologiske grunnlag 160101.indd 25 12.05.2016 14.10 26 kapittel 1 • I tillegg fører muskelarbeidet til hormonelle forandringer som også påvirker intracellulær ... Treningens biologiske grunnlag. 254 s, ill.

RELATERTE BØKER