Norske folkeeventyr

Norske folkeeventyr - P. Chr. Asbjørnsen, Jørgen Moe | Ridgeroadrun.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
P. Chr. Asbjørnsen, Jørgen Moe
DIMENSJON
12,5 MB
FILNAVN
Norske folkeeventyr.pdf
ISBN
7954283213902

BESKRIVELSE

Ny praktutgave av Norges nasjonalskatt. 35 av de mest kjente norske folkeeventyrene er samlet i en ny praktutgave, illustrert med de klassiske tegningene til bl.a. Erik Werenskiold, Theodor Kittelsen og Otto Sinding. Helt siden folkeminnegranskerne Jørgen Moe og Peter Christian Asbjørnsen reiste rundt i Sør-Norge i første halvdel av 1800-tallet for å samle sagn og eventyr som hadde levd på folkemunne i århundrer, har deres Norske folkeeventyr vært en skattet del av vår kulturarv. Asbjørnsen og Moes eventyr har en internasjonal status på linje med fortellingene til for eksempel brødrene Grimm og H. C. Andersen. Denne praktutgaven utgis også i en engelsk utgave.

Se ogs ... Et eget prosjekt, Norsk eventyrbibliotek, ble sist på 1960-tallet satt i gang i regi av Det Norske Samlaget. Serien hadde et verdifullt, vitenskapelig noteapparat, som er blitt sløyfet ved den senere gjenutgivelse av serien.

Elektronisk udgave av Kjell Nedrelid, [email protected] "Like før jul 1841 kom det første heftet. Asbjørnsen og Moe er de to norske folkeminnesamlerne Peter Christen Asbjørnsen og Jørgen Moe. De samlet det som i dag er de mest kjente norske folkeeventyrene, og kalles Asbjørnsen og Moes folkeeventyr.

RELATERTE BØKER