På kjøret

På kjøret - Eskil Engdal | Ridgeroadrun.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Eskil Engdal
DIMENSJON
3,4 MB
FILNAVN
På kjøret.pdf
ISBN
6510825537457

BESKRIVELSE

På kjøret er et kresent utvalg reportasjer skrevet av en av våre beste skribenter. I mer enn 20 år har Eskil Engdal hatt hele verden som sitt arbeidsfelt, alltid kompromissløst til stede, noen ganger med livet som innsats. I møter med den internasjonale overklassens overflod og dekadanse tegner han et burlesk bilde av vår samtid. Han stiger om bord på tidenes største og dyreste cruiseskip, og prøver seg på Big Game-fiske på de store oseaner. Samtidig forteller han om vår tids moralske og fysiske forfall, om utspekulert kriminalitet og jakten på nye ressurser. I Ciudad Juarez flyter likene i gatene der han går, i Zimbawe deltar han i jakten på bloddiamanter, og ved Fuji-fjellet går han inn i en skog der japanske forretningsmenn forsvinner for å dø. Reportasjene hans er fortalt i et fortettet litterært språk; rått, humoristisk og poetisk. Eskil Engdal er født i 1964 på Ørland. Han har jobbet over 20 år som journalist i Dagens Næringsliv. Han mottok SKUP-prisen i 2011, og i 2012 fikk han Internasjonal reporters Journalistpris. I 2013 ble han tildelt presseprisen «Gullpennen» av Riksmålsforbundet. "I folketroen lever forestillingen om at inne i skogen har fuglesangen stilnet, at de dødes plagede sjeler herjer i kveldstimene hvor sløret mellom den virkelige og den spirituelle verden er på sitt tynneste. - Let's get lost!, sier Azusa Hayano og går mot skogens indre." (fra boken)

Mange av personene er gjengangere, og de utgjør en betydelig belastning for lokalsamfunnet her, spesielt for helsevesenet, sier Nyvoll. SEHER.NO: "Å være ung er for jævlig" het boka og filmen som på begynnelsen av 80-tallet rystet både voksne og unge med sin realistiske og hjerteskjærende beskrivelse av livet til tenåringen Christiane F., som levde som narkoman og prostituert i Berlin. Nå skriver Spiegel Online at den ikoniske heroinmisbrukeren er på kjøret igjen og at barnevernet har tatt fra henne hennes 12 år ... Kjente bøker på 4 minutter "På kjøret" av Jack Kerouac.

I mer enn 20 år har Eskil Engdal hatt hele verden som sitt arbeidsfelt, alltid kompromissløst til stede, noen ganger med livet som innsats. I møter med den internasjonale overklassens overflod og dekadanse tegner … «På kjøret» er en klassisk roman om frihet og lengsler, og har for alltid definert hva det ville si å være «beat».

RELATERTE BØKER