Om talekunst

Om talekunst - Marcus Tullius Cicero | Ridgeroadrun.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Marcus Tullius Cicero
DIMENSJON
5,98 MB
FILNAVN
Om talekunst.pdf
ISBN
4441382482051

BESKRIVELSE

"Om talekunst", "De Oratore", er eit meisterverk innan latinsk prosa. Med denne utgava finst det endeleg komplett på norsk. "Om talekunst" består av tre bøker, og vart til ikring året 55, på ei tid da Cicero var tvinga til å dra seg ut av det politiske livet. Dei er skrivne som samtalar eller dialogar. Talekunst handlar om å overtyde, om korleis ein tale bør byggjast opp, om val av ord og stilnivå og om ei god framføring. Men ingen kan vere ein god talar, seier Cicero, utan at han er eit anstendig menneske - talaren må vera truverdig om folk skal festa lit til han.

Om det vil bidra til babelsk forvirring når det gjelder synkende bibelkunnskaper tror jeg ikke man skal bry seg så mye om, siden det ikke er så lenge siden folk satt i kirkene og ikke skjønte det kvekk da prekenen foregikk på latin. Om talekunst. 1.

I moderne tid er retorikken ofte blitt definert som læren om overtalelse. Retorikk er en av de tre originale kunster i vestlig kultur.

RELATERTE BØKER