I Stalins skygge

I Stalins skygge - Alf R. Jacobsen | Ridgeroadrun.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Alf R. Jacobsen
DIMENSJON
4,38 MB
FILNAVN
I Stalins skygge.pdf
ISBN
5825509704604

BESKRIVELSE

Andre bind av Alf R. Jacobsens bokserie Historien om det moderne Norge 1945-2000 Seiersrusen i mai 1945 hadde knapt lagt seg da et sjøfly med russiske spioner landet i Tromsø. Ryktene gikk. Ville Stalin utnytte maktvakuumet i nord? Var Norges selvstendighet likevel ikke sikret? De vestlige allierte slo alarm. Men da nordmenn gikk til de første frie valgene etter krigen, kjente de ikke til Sovjetunionens krav om kontroll over Svalbard og Bjørnøya - et krav som truet Norges suverenitet og vitale interesser. Utenriksminister Trygve Lie hadde forlangt full taushet av Stortinget og pressen - og fått det. De færreste forsto at den såkalte brobyggingspolitikken innebar en glideflukt mot øst - inn i Stalins kvelende favntak. I Stalins skygge er Alf R. Jacobsens fortolkning av de dramatiske etterkrigsårene - spennende, underholdende, kontroversiell, og med et vell av nye avsløringer fra kilder som aldri før har vært brukt. Forfatteren gir ny innsikt i spillet bak kulissene - fra Kreml til Washington, fra intrigene i industrien og i revylivet til det ukjente bordellet i Oslo sentrum.

Forfatteren gir ny innsikt i spillet bak kulissene - fra Kreml til Washington, ... Det forundrer meg at Conradi kjører på med sine uholdbare påstander uten å avlegge mine tidligere bøker noen visitt. Fremdeles kan Furubotn i kamp, i krig, 1942-1945 (1977) anbefales, likeledes min doktoravhandling fra 1996, I Stalins skygge. I Stalins skygge 1946-1949.

Ryktene gikk. Ville Stalin utnytte maktvakuumet i nord? Pris: 189,-.

RELATERTE BØKER