Fra passivhus til plusshus

Fra passivhus til plusshus - Steinar Anda, Anne Sofie H. Bjelland | Ridgeroadrun.org En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om tilværelsen PDF, TXT, FB2. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om eksistensen ePUB. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet med MOBI-eksistensen. Boken ble skrevet 2020. Se etter en One Day Creatures-bok. Grekerne og mysteriet om tilværelsen videre ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Steinar Anda, Anne Sofie H. Bjelland
DIMENSJON
8,32 MB
FILNAVN
Fra passivhus til plusshus.pdf
ISBN
7490043728155

BESKRIVELSE

De neste 20 årene må energibehovet til oppvarming og til elektrisitet i bygg reduseres radikalt. Dette gjelder både nybygg og utbedring av eksisterende bygg. Målene er formulert i klimaforliket og i EU-direktiv. Derfor må vi utvikle dagens byggemetoder slik at husene blir mye mer energieffektive. I tillegg må husene produsere sin egen energi fra fornybare kilder. Det vil kreve kontinuerlig kompetanseheving i hele byggebransjen. Denne boken er en introduksjon til prinsippene for en slik utvikling. Steinar Anda er ansatt som seniorarkitekt i Husbanken. Han har arbeidet med energi og miljø i boliger i flere tiår. Anne Sofie Bjelland har mastergrad i byggeteknikk og arkitektur fra Universitetet for miljø og biovitenskap. Hun er prosjektleder for å bygge opp et kompetansesenter for miljøvennlige bygninger ved Høgskolen i Bergen.

Program for fire parallelle sesjoner er nå klart, og du kan få høre om blant annet: Nullenergi- og plusshusbygninger - Hvordan bygge nullenergi og plusshus. Hverken passivhus eller aktivhus alene løser energikrisen, mens plusshus i realiteten eleminerer behovet for tilført energi helt, og er sin egen energibank. Plusshus er teknologisk mulig å bygge i Norge i dag, og ved å ta i bruk relativ enkel teknologi vil en bolig basert på aktivhus kombinert med solfanger (varme) solceller (elektrisitet) og vindturbin (eletrisitet) gi et helt, eller ... Vi har kalt prosjektet vårt for "Verdens nordligste plusshus i massivtre".

Plusshus fungerer også i det klimaet vi har i Norge, og etter å ha bygget ulike typer plusshus, boliger og næringsbygg har det kommet frem at man kan produsere langt mer energi i et nordlig klima enn tidligere forventet. Her forklarer teknisk sjef i Boligprodusentene, Lars Myhre, hvordan du regner ut oppvarmingsbehovet til et passivhus. 3.

RELATERTE BØKER