Den fremmede

Den fremmede - Albert Camus | Ridgeroadrun.org Les boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Albert Camus
DIMENSJON
12,8 MB
FILNAVN
Den fremmede.pdf
ISBN
9192032312061

BESKRIVELSE

Albert Camus debutroman, Den fremmede, hører til hovedverkene fra det 20. århundrets litteratur, og er vårens tilskudd til Gyldendals moderne klassikere. I romanen stifter vi bekjentskap med Meursault, som føler seg som en fremmed på jorden. Hans liv faller i grus da hans mor dør, og han arbeider, elsker, dreper og dømmes uten å vite hvorfor. Som en uinteressert tilskuer følger han rettssaken som avgjør hans skjebne. For hans død kan bare bli en stum protest mot en verdensorden han aldri har godtatt og som ikke angår ham. Dette er den klassiske fortellingen om menneskets fremmedfølelse og dets nederlag overfor tilfeldighetenes spill - enkel, krystallklar og lavmælt, men desto sterkere i sin virkning. Den norske utgaven utkom på norske første gang i 1946, og igjen i en språkrevidert utgave i 2006. Det er på høy tid at en ny oversettelse får muligheten til å begeistre både nye og gamle lesere, for den eksistensielle tematikken i boken er stadig like aktuell.

Boken utkom på norsk allerede i 1946, i en språkrevidert utgave i 2006, ... Den fremmede (fransk: L'Étranger) er debut- og gjennombruddsromanen til den fransk-algeriske forfatteren og filosofen Albert Camus.Den kom ut på Gallimard i Paris i 1942.. Den fremmede ble utgitt på norsk første gang i 1946..

Fremmede arter er et stadig økende problem, og det er nødvendig å hindre introduksjon og spredning av artene for å stoppe naturtap og redusere samfunnskostnadene. 'Den fremmede' er Camus' første roman, skrevet i 1942, oversat til dansk første gang to år senere og siden kommet i oplag efter oplag, sidst i 2002 i ny oversættelse. Internal links.

RELATERTE BØKER