Til forsvar for mennesket

Til forsvar for mennesket - Aasmund Brynildsen | Ridgeroadrun.org En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om tilværelsen PDF, TXT, FB2. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om eksistensen ePUB. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet med MOBI-eksistensen. Boken ble skrevet 2020. Se etter en One Day Creatures-bok. Grekerne og mysteriet om tilværelsen videre ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Aasmund Brynildsen
DIMENSJON
7,70 MB
FILNAVN
Til forsvar for mennesket.pdf
ISBN
6194407358563

BESKRIVELSE

Forlagets omtale:Forfatterskapet til Aasmund Brynildsen (1917 - 1974) var spesielt og tidløst. På kryss og tvers gjennom historie, religion, filosofi, psykologi, politikk, naturvitenskap, litteratur og billedkunst formidlet han sine tanker med et sjeldent klarsyn. "Her var ikkje mange som han! Kanskje ingen!"skrev dikterhøvdingen Olav H. Hauge i dagboken sin utpå høsten1974 da han fikk vite at Brynildsen var død. Forfatteren Alfred Hauge skrev i et minneord: "Kor mange som verkeleg visste at han var ei av dei største ånder vårt land fostra i vår samtid, det torde eg ikkje ha sagt noko om. Sjølv veit eg at han var det. Og ettersom år og tid går, vil fleire bli klår over det."I dag - 40 år etter - har mange av Brynildsens essays fortsatt stor aktualitet. Hans helhetlige refleksjoner om liv og død, tro og viten, frihet og forpliktelse kan gi et dypere perspektiv på vår tids tiltagende polarisering. Og kanskje også et håp - om evnen og viljen til erkjennelse er til stede.

Tiden er kommet for å bygge videre på de muligheter og ressurser ungdom og barndomstid har gitt. En oppdragelse for fremtiden må være en oppdragelse til frihet. Det forsvar for mennesket, Svendsen gennemfører, har meget direkte berøringspunkter med den aktuelle politiske retorik.

På kryss og tvers gjennom historie, religion, filosofi, psykologi, politikk, naturvitenskap, litteratur og billedkunst formidlet han sine tanker med et sjeldent klarsyn. Her var ikkje mange som han! Kanskje ingen!skrev dikterhøvdingen Olav H.

RELATERTE BØKER