Skolejournalen. Små og store begivenheter fra skoleårene

Skolejournalen. Små og store begivenheter fra skoleårene - Marte Lindstad Næss | Ridgeroadrun.org Les boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Marte Lindstad Næss
DIMENSJON
11,80 MB
FILNAVN
Skolejournalen. Små og store begivenheter fra skoleårene.pdf
ISBN
4383067542405

BESKRIVELSE

Skolejournalen følger barna fra de er skolestartere til de går ut av videregående. Boken blir en nydelig minnebok fra barnas skoleår gjennom å notere ned ting og å la barna svare på ulike spørsmål. Den er i tillegg et sted å oppbevare de viktigste tingene barna lager og får gjennom skoletiden. Dette kan man gjøre ettersom boken har en lomme for hvert skoleår, med plass til å legge inn ting i opptil A4-størrelse. I tillegg til lommene, består boka av 4 sider for hvert skoleår til utfylling og plass til bilder, totalt 78 sider. Gjennom hele boka kan barna svare på spørsmål knyttet til skole og fritid. Eksempler på spørsmål kan være "Hva er dine yndlingsfag?", "Hva liker du å gjøre i friminuttene", til overskrift som "Mitt digitale liv" for de eldre elevene (etter hvert skriver inn når de selv kan). Boken blir til slutt en tidskapsel fra tiden som skolebarn, hvor også foreldrene kan samle de viktigste minnene på et sted, i en fin bok, istedenfor å legge alt i en eske.» Bokas innvendige sider er i størrelsen A4 og har fire ringer som kan åpnes og lukkes, slik at man kan legge inn egne ark også, skulle man ønske det. Skolejournalen tar over der forlagets populære "Barnejournalen" slipper, når barnet er 6 år, en bok som igjen tar over etter Gravidjournalen og Babyjournalen. Med disse fire titlene har man nå fått en serie bøker som starter fra der barnet er i mors mage til han eller hun er myndig og ferdig på skolen.

Det har de gjort på oppdrag fra Vågan kommune, ... og som ville bli alene på ungdomstrinnet, ville heller være i sin egen skole, enn å bli skysset til en større skole en time unna.

Dette er i samsvar med annen forskning, og kommer til syne ved at avviket mellom standpunktkarakterer og eksamenskarakterer er større ved små skoler. Ifølge avhandlingen viser dette en tendens til at lærere ved små skoler overvurderer elevene sine. Og da prosjektleder for PISA-testene i Norge, forsker Marit Kjærnsli, sjekket data fra den norske PISA-undersøkelsen i 2003, fant hun ifølge BT ingenting som støttet tesen om at stort er best.

RELATERTE BØKER