Norske matvarer

Norske matvarer En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om tilværelsen PDF, TXT, FB2. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om eksistensen ePUB. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet med MOBI-eksistensen. Boken ble skrevet 2020. Se etter en One Day Creatures-bok. Grekerne og mysteriet om tilværelsen videre ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
DIMENSJON
8,72 MB
FILNAVN
Norske matvarer.pdf
ISBN
2166542028101

BESKRIVELSE

Kan vi stole på kvaliteten på maten vi kjøper? Hvor viktig er det at maten er produsert eller dyrket i Norge? I alle kulturer spiller maten en sentral rolle. Det å skaffe, tilberede og spise mat inngår i grunnleggende fellesskapshandlinger og er forbundet med lange tradisjoner. Men i vår tid blir matproduksjonen i stadig større grad teknologisert og globalisert. I denne boken drøfter forskere i biologi, økonomi og etikk flere sentrale spørsmål knyttet til denne utviklingen, bl.a.: - Hvor viktig er det for forbrukerne at ingrediensene er sunne, næringsrike eller uten rester av sprøytemidler? Lar vi «grønne verdier» styre våre produktvalg hvis varene koster mer? - I hvilken grad er det mulig å erstatte importerte matvarer med norske? Er det moralsk forsvarlig å beskytte norsk matproduksjon gjennom tollbarrierer og subsidier hvis det begrenser fattige lands muligheter til å konkurrere? - Hvorfor er genmodifisering så omstridt? Kan det løse problemene med matmangel? Gjennom de faglige bidragene og eksempler fra de deltakende bedriftenes arbeid med noen av disse temaene, gir boken et aktuelt innblikk i sentrale utfordringer for norsk matproduksjon.

Kvaliteten og næringsverdien til matvarer er et uttrykk for innholdet av de nødvendige næringsstoffene i varene. Matvarer deles gjerne inn i to hovedgrupper: animalske (melk, melkeprodukter, kjøtt, fisk, egg) vegetabilske (korn, poteter, grønnsaker, frukt, bær, sukker) Tabellen viser næringsinnholdet i en del vanlige ... Tabell over kaloriinnhold i mange tusen matvarer og råvarer.

Rapporten viser og at inntaket av kjøtt per person i Norge ligger på cirka 50 kilo i året i gjennomsnitt. Norske matvarer er de dyreste i Europa. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Foto: NTB scanpix.

RELATERTE BØKER