Norsk matmakt i endring

Norsk matmakt i endring Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
DIMENSJON
7,28 MB
FILNAVN
Norsk matmakt i endring.pdf
ISBN
6146400281542

BESKRIVELSE

Denne boka analyserer endringer i organisering og forvaltning av det norske matsystemet. Hvem har fatt okt innflytelse i verdikjedene for mat de siste tjue arene? Her har vi sett en sterk konsentrasjon i dagligvarebransjen mot det som ser ut til a bli tre store og mektige dagligvarekjeder. Det overordna bildet er at det ikke skjer noen entydig nyliberalisering pa matomradet i Norge, men en dreining mot et korporativt, nyregulert nettverksregime hvor bade stat, matprodusenter og forbrukere er svekket til fordel for dagligvarebransjen og den globale matindustrien. Samtidig etableres det nye verdikjeder i samarbeid mellom produsenter og konsumenter som motkraft til denne utviklingen. Boka er skrevet av noen av landets ledende matforskere innen samfunnsvitenskap og retter seg mot studenter, forskere og de som arbeider med utforming av mat- og innovasjonspolitikk innen offentlig forvaltning, naringsliv og frivillige organisasjoner.

For det første har markedsorganiserende institusjoner his-torisk bidratt til ulik grad av nasjonal beskyttelse av norske landbruksressurser, noe som i dag bidrar til at fusjoner og oppkjøp følger en til dels nasjonalisert logikk. Norsk matmakt i endring . ISBN 9788245017526, 2015, Reidar Almås, Hilde Bjørkhaug, Jostein Vik .

Legg til ny oversettelse. Liknende oversettelser Vi fant også følgende oversettele(r) relatert til endring. - Norsk arbeidsliv er i endring, og mye taler for at vi står foran enda større endringer.

RELATERTE BØKER