Napalm-jenta

Napalm-jenta - Kim Phúc Phan Thi | Ridgeroadrun.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Kim Phúc Phan Thi
DIMENSJON
10,29 MB
FILNAVN
Napalm-jenta.pdf
ISBN
4498953501889

BESKRIVELSE

For mer enn fire tiår siden ble hennes grusomme smerte blottstilt i et ikonisk fotografi som skapte overskrifter i hele verden. Først nå våger hun å fortelle om hvor dype sårene var, både på kropp og sjel.Et tilfeldig øyeblikk ble et ikonisk fotografi som definerte volden og de skrekkelige krigshandlingene i Vietnamkrigen. Den 9 år gamle Kim Phuc flykter i hylende smerte bare sekunder etter at napalmbombene med sin ild fra helvete - som brant opp både klærne hun hadde på og huden på store deler av kroppen - falt fra himmelen. Kim Phuc Phan Thi ble overlatt til seg selv for å dø i likhuset på sykehuset, men hun overlevde på mirakuløst vis. Da napalm-bombene falt, eksploderte alt Kim elsket og hadde kjært rundt henne - hjemmet og landsbyen hun bodde i, hjemlandets frihet og barndommens uskyld og glede. De påfølgende årene ble kjennetegnet av smertefull behandling for brannskadene og vedvarende fysiske smerter i hele kroppen. Hun ble også utnyttet til politisk propaganda. Kim overlevde smerten i kroppen, men hvordan kunne hun overleve smerten i sin knuste sjel?NAPALM-JENTA er en historie om ubeskrivelig gru og uventet håp, en hjerteskjærende historie om et liv som på ett øyeblikk ble til et mareritt. I denne smertelige, personlige historien får vi følge Kim Phuc Phan Thi på leting etter svar på hennes «hvorfor». I en verden som bare brakte henne kval og smerte, finner hun til slutt styrke hos Ham som selv har opplevd den dypeste lidelse, og hennes tragedie forvandles til et rikt liv med en urokkelig tro.

Dette består av polystyren, benzen og bensin, som blandes til en geléaktig masse og innesluttes i en beholder. Beholderen er forsynt med en tennsats som tenner ved anslag, hvoretter det brennende innholdet slynges utover.

Se video og les intervjuet med henne her 14. Listhaug: - Derfor støtter jeg Israel NAPALM-JENTA er en historie om ubeskrivelig gru og uventet håp, en hjerteskjærende historie om et liv som på ett øyeblikk ble til et mareritt.

RELATERTE BØKER