Festung Vestfold

Festung Vestfold - Per Erik Olsen, Rune Sørlie | Ridgeroadrun.org Les boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Per Erik Olsen, Rune Sørlie
DIMENSJON
11,48 MB
FILNAVN
Festung Vestfold.pdf
ISBN
6886967145302

BESKRIVELSE

Da tyskerne invaderte Norge i april 1940, var det norske kystforsvaret i en sørgelig forfatning. Det fantes kun noen få kystfort langs kysten vår. I Oslofjorden var det påbegynt en utbygging allerede under første verdenskrig, men utover på 1920- og 1930-tallet ble utbyggingen kraftig forsinket, siden regjeringen trodde på en nøytralitetspolitikk og var overbevist om at en verdenskrig aldri ville komme. Alle tegn ble oversett, og da tyskerne invaderte natten til den 9. april 1940, hadde vi fire operative kystfort i Oslofjorden. Rauøy, Bolærne, Oscarsborg og Mågerø sto klare med sine kanoner, men mannskapene var utrente og ikke klare for krig. Blücher ble senket ved Oscarsborg, men kampene ble harde både på Rauøy og Bolærne, mens det på Mågerø ikke ble avfyrt skudd da det fantes kun to hylser til de to 30,5 cm haubitsene. Tyskerne lyktes i sin invasjon og overtok landet. De satte umiddelbart i gang med en storstilt utbygging av kystforsvaret og holdt på i fem lange år. I dag er dette krigens kulturminner og det eneste synlige bevis på at tyskerne okkuperte landet vårt og holdt oss i et jerngrep så lenge krigen varte. Vi synes det er viktig å ta vare på disse kulturminnene og har derfor laget denne boken for å gi deg muligheten til å dra på tur og se på hva som ble bygget. Boken er illustrert med hundrevis av bilder både fra krigen og fra i dag. Den har også kart som følger boken slik at du skal finne fram.

Boken omhandler alle kampene og slagene fra Minnesund i sør via Dombås til Åndalsnes. I tillegg er det et eget kapittel om kampen ved Midtskogen og et kapittel som omhandler skjebnen til Gruppe Dahl og kamphandlingene i Gausdal. 3919 - Festung 1940-1945 Vestfold (Orginal) listet siden 11.02.2020 13:07 NB! Betaling med VIPPS eller hentes og betales i kassa.

Ingen bankoverføring. Benytt kode "504890" ved Vipps-betaling.

RELATERTE BØKER