Helsepsykologi

Helsepsykologi - Geir Arild Espnes, Geir Smedslund | Ridgeroadrun.org En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om tilværelsen PDF, TXT, FB2. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om eksistensen ePUB. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet med MOBI-eksistensen. Boken ble skrevet 2020. Se etter en One Day Creatures-bok. Grekerne og mysteriet om tilværelsen videre ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Geir Arild Espnes, Geir Smedslund
DIMENSJON
4,12 MB
FILNAVN
Helsepsykologi.pdf
ISBN
4712658455898

BESKRIVELSE

Helsepsykologien handler om hvordan følelser, tanker og atferd påvirker vår helsetilstand, samt psykologiens bidrag til behandling og forebygging. Psykologiens innflytelse i generelt helsearbeid er økende av flere grunner: Livsstilssykdommer øker, helse defineres som livskvalitet fremfor fravær av sykdom, forebyggende arbeid blir stadig viktigere og det er en økt interesse for samspillet mellom kropp og sjel. Mer spesifikke temaer er blant annet røykeavvenning, smertehåndtering, kostholdsendring, hvordan leve med kroniske lidelser, rehabilitering, helseopplysning og stressmestring. Boka gir en praksisnær innføring i helsepsykologisk kunnskap, og er rettet mot yrkesutøvere og studenter innen helse- og sosialfag.

Kvar haust Vil dele ut smileys til barnehagene - Vi må begynne å behandle barnehager som restauranter, og rangere dem med smilefjes. Da vet foreldrene hvilken barnehage de skal velge, sier Arne Holte, professor emeritus i helsepsykologi. Grunnlaget for klinisk helsepsykologi er den bio-psyko-sosiale modellen.

Undervisinga vil i hovudsak være på norsk. Somme førelesingar vil kunne ha engelsk som undervisingsspråk.

RELATERTE BØKER