H for hauk

H for hauk - Helen Macdonald | Ridgeroadrun.org Les boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Helen Macdonald
DIMENSJON
11,3 MB
FILNAVN
H for hauk.pdf
ISBN
6447327215726

BESKRIVELSE

H for hauk er en bok om dyr og menneske, om ensomhet og fellesskap, sivilisasjon og villskap, liv og død. Det er en historie omsorg, fortvilelse og forvirring - men også en forbløffendefascinerende beretning om arbeidet for å temme en av naturens mest urokkelige skapninger.Da hun var liten, ville Helen Macdonald bli falkoner, falketemmer. Hun leste alt hun kom over av bøker om emnet og lærte seg alle de gammelmodige fagbegrepene. Helen endte opp med å bli historiker og forfatter, men hun beholdt interessen for de ville fuglene. Så, rett før hun fyller førti, mister Helen faren sin. Midt i mørket og fortvilelsen er det bare én ting hun kjenner, kaldt og klart: Hun vil temme en hauk. Hun vil lære seg å temme den ondeste og villeste og mest skremmende av alle rovfugler: hønsehauken. Hun kjøper hauken Mabel for åtte hundre pund i en hustrig havneby i Skottland, og den ser på henne med de store øynene sine. Vel hjemme i Cambridge fyller Helen fryseren med haukemat, skrur av mobiltelefonen og tar fatt på en reise hun ikke aner hvor vil ende. H for hauk fikk umiddelbart status som en moderne klassiker da den kom ut i Storbritannia i 2014. Vinner av Samuel Johnson-prisen 2014 Vinner av Costa-prisen 2014Les utdrag fra boka

Dc hun mcngu or sunuru brott mlstur fcrun sln, ur dut bcru én tlng sam stor slcrt far hunnu: Hun nll tummu un hcus. Hun nll læru sug o tummu dun nlllustu ag must bladtqrstlgu cn cllu ranfuglur - hqnsuhcusun. H for hauk.

Mest lest. Yahya Hassan død - ble bare 24 år; NRK sender Lillehammer-festivalen - I sommer skal jeg lese «Sommer ... Hybrid.

RELATERTE BØKER