Kinesisk porselen i Norge på 1700-tallet

Kinesisk porselen i Norge på 1700-tallet - Randi M. Johannessen | Ridgeroadrun.org Les boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Randi M. Johannessen
DIMENSJON
9,89 MB
FILNAVN
Kinesisk porselen i Norge på 1700-tallet.pdf
ISBN
1918295158038

BESKRIVELSE

På 1700-tallet var det et umettelig behov for porselen til bruk i hverdagslivet, og store mengder te- og kaffeserviser, middagsserviser, punsjeboller og annet spesialprodusert porselen for Europa ble importert fra Kina til Danmark og Norge gjennom Asiatisk kompani. I denne boka gir Randi Johannessen et bredt bilde av dansk-norsk porselenshandel med Kina på 1700-tallet, og viser hva som karakteriserer kinesisk eksportporselen i norske samlinger. Hun følger porselenet fra produksjonsbyen Jingdezhen til handelsdistriktet i Kanton, og videre inn på det europeiske og deretter det norske markedet. Denne boka består hovedsakelig av Randi Johannessens upubliserte magistergradsavhandling i kunsthistorie. Manuskriptet, som er skrevet i 1950-årene, kom først fram i lyset etter hennes død - og er nå gjennomgått av redaktørene Kari Telste og Marie Fongaard Seim. I tillegg har redaktørene skrevet en innledende og avsluttende del som trekker linjer fra hennes undersøkelse til spørsmål som fortsatt er aktuelle.

For andre varer, slik som sukker, tobakk og kaffe var ikke mekanisering løsningen, men heller økt bruk av slaver som arbeidskraft. (du kan lese mer om det på Trekanthandelen: se egen sak ) Porselen er et hardt keramisk materiale, vanligvis hvitt eller nesten hvitt.Det brukes i sammenhenger der man trenger et hardt og sterkt materiale med gode formingsegenskaper, som for eksempel i tallerkener og fat.

Last ned bøker på vår hjemmeside fondueoost.nl. Hvitt porselen er først fremstilt i Kina i T'ang-tiden (618-906). Ming-dynastiet (1368-1644) regnes for å være den fremste perioden i kinesisk porselensproduksjon, og særlig det som ble laget for hoffet..

RELATERTE BØKER