Når kroppen sier nei

Når kroppen sier nei - Gabor Maté | Ridgeroadrun.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Gabor Maté
DIMENSJON
12,63 MB
FILNAVN
Når kroppen sier nei.pdf
ISBN
8772840103730

BESKRIVELSE

Kan ensomhet gjøre oss syke? Er det en forbindelse mellom vår evne til å vise følelser, helse og utvikling av sykdom?Vi vet i dag at følgene av barndomstraumer og voksne menneskers levde liv sjelden tas hensyn til i behandlingsapparatet. Moderne medisinsk forskning bekrefter imidlertid det man egentlig lenge har visst - at det er en sammenheng mellom følelser og fysisk helse. I denne boken gir Gabor Maté oss en grundig dokumentasjon på at vi utvikler skjult stress, en tilstand vi ofte ikke er klar over at vi lider av - vi fortrenger negative opplevelser i fortiden for å takle livet i nåtiden. Gjennom en rekke pasienthistorier beskriver han hvordan krenkelse av integritet kan føre til fysisk sykdom, og hvordan vonde erfaringer i barndommen setter dype spor, uten at de det gjelder får nødvendig hjelp i helsevesenet.Matés vei til et helhetlig liv handler i sum om at vi selv må anerkjenne vårt egenverd som menneske. Det gjør vi ved å bearbeide den bagasjen vi bærer med oss; de opplevelsene, og traumene som har forårsaket skjult stress og i sin ytterste konsekvens alvorlig sykdom. I denne boken gir han oss nyttige verktøy i møte med oss selv og helsevesenet. Det viktigste er omsorg for eget liv og evnen til å knytte seg til andre mennesker.

Se flere bøker fra Gabor Maté. Nå må jeg oftere si nei, sier hun. Villabø, som forsker på angstlidelser, forteller at det er vanskelig å vite hvor mange som rammes av utbrenthet, da dette ikke er en egen diagnose. Sier nei til cellegift: Slik går det med Tarjei nå .

Oversatt av Camilla Jensen. PS! Om du har lyst til å lese mer om tilknytning og hvordan mønstre fra barndommen påvirker oss som voksne, kan du i mellomtiden ta en kikk på Forstå dine sår i sjelen, av Franz Ruppert! Kjøp Når kroppen sier nei fra Bokklubber Følelser og fysisk helse hører sammen «Når vi har vært forhindret fra å si nei, kan kroppen vår komme til å gjøre det for oss.» Gabor Maté viser oss at vi utvikler skjult stress, en tilstand vi ofte ikke er klar over at vi lider av, fordi vi fortrenger negative opplevelser i fortiden for å takle livet i nåtiden. Pris: 406,-.

RELATERTE BØKER