Konstruktiv journalistikk

Konstruktiv journalistikk - Vigdis Holmaas | Ridgeroadrun.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Vigdis Holmaas
DIMENSJON
4,5 MB
FILNAVN
Konstruktiv journalistikk.pdf
ISBN
9645657720547

BESKRIVELSE

Kvar einaste dag skjer det positive og negative hendingar i verda, men nyheitsmedia rapporterer mest frå den negative sida. Over år har nyheitsformidlinga blitt ei historie om kriser, problem og skeivutvikling i samfunnet. Det er få nyheiter om positive utviklingstrekk, og det er sjeldan debatt om løysingar. Skal journalistikken vera relevant, må nyheitene gi eit meir balansert og truverdig bilde av verda. Konstruktiv journalistikk har som mål å retta opp det skeive nyheitsbildet og gi løysingar ein større plass. Dette er ei praksisorientert bok som gjer greie for kva som kjenneteiknar konstruktiv journalistikk. Boka formidlar refleksjonar frå erfarne journalistar og leiarar i bransjen, og tar til orde for ei nødvendig utvikling av journalistikken. Ambisjonen er å fornya faget og medverka til ei meir vital samfunnsrolle. Boka er skriven for studentar, journalistar og andre som jobbar i media, politikarar og alle samfunnsinteresserte. Vigdis Holmaas er journalist og vaktsjef i NRK, der ho har jobba sidan 1988, mellom anna som nyheitssjef. Ho har utdanning i medievitskap frå Universitetet i Bergen og leiarutdanning frå NHH og Handelshøyskolen BI. «Verden og fremtiden er ikke så mørk som journalister vil ha det til.»Tomm Kristiansen, forfattar og utanriksjournalist i NRK «Det er et fantastisk velferdssamfunn vi lever i, men det er oftest historiene om skavankene som blir fortalt. Det kan bidra til et helt feilaktig bilde.» Tone Sofie Aglen, politisk kommentator i VG «Nokre journalistar forvekslar «kritisk» og «negativ». Dei trur dei er kritiske, men eigentleg er dei negative. Det er ikkje truverdig journalistikk.» Øyulf Hjertenes, sjefredaktør i Bergens Tidende

Hun møter VG-redaktør Gard Steiro og nyhetsredaktør i TV2, Karianne Solbrække, til en samtale om konstruktiv journalistikk i koronakrisens tid. Konstruktiv Journalistikk. Ifølge studier gjort vedrørende konstruktiv journalistikk er det mange blindsoner (generalisering, forvrenging, fortolkninger, utelatelser) i hvordan verden blir presentert, eksempelvis; Ofte antar vi at mennesker er utsatt for motgang. Konstruktiv journalistikk er ikke gladsaker om årets første blåveis, eller ukritisk valgfleskformidling.

»Det gav god mening at bygge bro mellem virksomhederne og flygtningene,« siger journalist Kristina Lund Jørgensen om kampagnen, der skulle skaffe syrere i job. Ni ud af 10 syrere kom tættere på erhvervslivet.

RELATERTE BØKER