Kjell Askildsen

Kjell Askildsen - Alf van der Hagen | Ridgeroadrun.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Alf van der Hagen
DIMENSJON
5,38 MB
FILNAVN
Kjell Askildsen.pdf
ISBN
5368248404830

BESKRIVELSE

Med "Kjell Askildsen. Et liv" videreutvikler Alf van der Hagen sin særegne blanding av intervju, biografi og memoarer. Van der Hagen har en unik evne til å lytte seg fram til det som er viktig, og Askildsen forteller mer åpent om livet sitt enn noen gang før: Om hvordan han som tolvåring ble med i motstandsbevegelsen og siden ble avhørt av Gestapo, om sin tid i Tysklandsbrigaden, om kjærlighet og ekteskap, skilsmisse og familieliv, om å være et Guds barn og så vende seg vekk fra religionen, om mørke perioder og store lidenskaper, og om hva litteraturen har betydd, og kan bety. Van der Hagen gjengir levende og elegant Askildsens livsanskuelse og syn på samfunn, politikk og religion, kunst og litteratur. NOMINERT TIL BRAGEPRISEN 2014.

Askildsen har fått Kritikerprisen to ganger, og i 2009 ble han tildelt Svenska Akademiens nordiske pris. Med "Kjell Askildsen. Et liv" videreutvikler Alf van der Hagen sin særegne blanding av intervju, biografi og memoarer.

1929) regnes som en av de største prosaforfattere i norsk etterkrigslitteratur.Han debuterte med novellesamlingen Heretter følger jeg deg helt hjem i 1953.Askildsen har fått Kritikerprisen to ganger, for novellesamlingene Thomas F's siste nedtegnelse til almenheten (1983) og Et stort øde landskap (1991).I 2009 ble Askildsen tildelt Svenska Akademiens nordiske pris. Kjell Askildsen's biography and foreign publishers at Aschehoug Agency; Kjell Askildsen at Forlaget Oktober; Norwegian bibliography Short story collections. 1953 - Heretter følger jeg deg helt hjem (From now on I'll walk you all the way Home) 1966 - Kulisser (Stage Sets) 1982 - Ingenting for ingenting (Nothing for Nothing) 1983 - Thomas F's siste nedtegnelser til almenheten (Thomas F's Last ... Kjell Askildsen er en mester til å få fram spenningen mellom det sagte og det usagte: Ordvekslingene skjuler mer enn de viser fram, fortier mer enn de forteller.

RELATERTE BØKER