Araberne

Araberne - Eugene Rogan | Ridgeroadrun.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Eugene Rogan
DIMENSJON
3,18 MB
FILNAVN
Araberne.pdf
ISBN
8878556000430

BESKRIVELSE

Standardverket om arabernes liv og historie Den anerkjente britiske arabisten Eugene Rogan har levert et moderne standardverk om det arabiske folks moderne historie. I Araberne følger vi statsmenn, forfattere, opprørsledere og vanlige folk, i stor grad basert på forfatterens unike kildetilfang, i perioden fra 1600-tallet og fram til i dag. Rogan er en kyndig veileder gjennom de avgjørende episodene som har formet den arabiske verden, men har også et skarpt blikk for dagliglivet til menneskene som lever der. Han skriver like medrivende om opprinnelsen til Israel?Palestina-konflikten som om sladderet i Damaskus' gamleby. Historien skrider fram gjennom et landskap av undertrykking, kolonivelde og rasisme ? til dagens ustabile region ? i en brytningstid mellom olje og islam, mellom et tradisjonelt levesett og en moderne verden.Standardverk om araberne ... Med tanke på de store omveltningene som nå pågår i den arabiske verden, er det vanskelig å tenke seg en mer betimelig utgivelse enn denne boken ... Skal du bare lese én historiebok i år, er dette et selvsagt valg. Sten Inge Jørgensen, VGEugene Rogan gir uvurderlig kunnskap til dem som vil finne solid grunnlag for egne meninger. Kåre WillochSuverent om araberne. Arne Dvergsdal, DagbladetBlendende historiebok. Per A. Christiansen, Aftenposten

Mark Twain skrev i boken Innocents Abroad (American Publishing Company, 1869): "Av alle dystre og forlatte land må Palestina være toppen…. Åsene er golde…. I Araberne følger vi statsmenn, forfattere, opprørsledere og vanlige folk, i stor grad basert på forfatterens unike kildetilfang, i perioden fra 1600-tallet og fram til i dag.

I europeisk historie regnes middelalderen fra år 500 e.Kr. til år 1500.

RELATERTE BØKER