Rasjonell bruk av angst- og sovemedisiner

Rasjonell bruk av angst- og sovemedisiner - Jørgen G. Bramness, Tom Vøyvik | Ridgeroadrun.org Les boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Jørgen G. Bramness, Tom Vøyvik
DIMENSJON
10,14 MB
FILNAVN
Rasjonell bruk av angst- og sovemedisiner.pdf
ISBN
3506868232671

BESKRIVELSE

Angst og søvnløshet er veldig vanlige lidelser, og hvert år får rundt 1/2 million nordmenn minst én resept på benzodiazepiner eller z-hypnotika. Ingen legemidler har vært så mye omtalt og diskutert som benzodiazepiner. Ingen medikamenter har gitt pasienter så mye umiddelbar lettelse og hjelp, men samtidig så dårlig samvittighet og så mye skam. Ingen annen medikamentgruppe har hatt et så stort illegalt, skadelig bruk, i perioder mer enn de mest brukte narkotika.Norsk helsevesen skal baseres på evidensbasert kunnskap. Forfatterne forener evidensbasert kunnskap med klinisk skjønn og personlig erfaring. Boken gir en bred fremstilling av forfatternes samlede kunnskap om benzodiazepiner og z-hypnotika. Det er deres opplevelse at mange helsearbeidere ikke kan nok om angst- og sovemedisiner.Boken er skrevet for leger, sykepleiere og farmasøyter og studenter innen disse fagene. Men boken er også relevant for psykologer og andre behandlere, pasienter og deres pårørende.«Hovedmålgruppen er allmennleger og medisinstudenter. Jeg anbefaler boken varmt til begge gruppene.»«Tidsskrift for Den norske legeforening»Jørgen G. Bramness er seniorforsker ved Nasjonal kompetansetjeneste for samtidigrusmisbruk og psykisk lidelse, Sykehuset Innlandet på Hamar. Tom Vøyvik er overlege ved Trasoppklinikken i Oslo og har i en årrekke behandlet pasienter med medikamentavhengighet.

En foreldreveileder Å endres gjennom smerte. Historier om posttraumatisk vekst Angst hos barn i barnehagen.

Kapitler i klippet: Rasjonell bruk av angst- og sovemedisiner Jørgen G. Bramness ; Tom Vøyvik Angst og søvnløshet er veldig vanlige lidelser, og hvert år får rundt 1/2 million nordmenn minst én resept på benzodiazepiner eller z-hypnotika. Rasjonell bruk av angst- og sovemedisiner.

RELATERTE BØKER