Hva er hinduisme

Hva er hinduisme - Knut A. Jacobsen | Ridgeroadrun.org Les boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Knut A. Jacobsen
DIMENSJON
9,48 MB
FILNAVN
Hva er hinduisme.pdf
ISBN
6587876900539

BESKRIVELSE

Boka gir en innføring i religionen hinduisme. Forfatteren tar for seg hellig geografi, guruen, gudinneforestillinger og regionale tradisjoner. Har litteraturliste og register.

Du kan lese mer om hinduismen på biblioteket eller på nettet, f.eks. Wikipedia. Selv om hinduismen gjerne forbindes med et mangfold av guder, er det i mange tilfeller upresist å kalle hinduismen polyteistisk.

Artikler om hinduismen: Hvem har rett til å definere hinduismen? Yoga - helsefremmende eksport, eller indisk "soft power"? Pilegrimsreise i Ujjain Fra hinduismekritiker til hindunasjonalistenes yndling Kampen om den hellige ku Et romvesen og en superheltguru setter ytringsfriheten i India på prøve Myter blir vitenskap for indiske Hinduismen er den eldste av dei store verdsreligionane, og den mest mangfaldige.Religionen er ei blanding av ei rekkje tradisjonar frå dei mange ulike folkeslaga som har budd på det indiske subkontinentet, og har endra seg mykje over tid.Det er vanskeleg å seia nøyaktig kva religionen går ut på og kven som er hindu, men utøvarane har likevel til felles ein kulturell bakgrunn, liknande ... Hinduismen er en del av norsk virkelighet. Hinduismen er verdens største religion og er en del av globale og flerreligiøse sammenhenger vi daglig forholder oss til.

RELATERTE BØKER