Forraadt

Forraadt - Amalie Skram | Ridgeroadrun.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Amalie Skram
DIMENSJON
5,36 MB
FILNAVN
Forraadt.pdf
ISBN
4481410055918

BESKRIVELSE

Samlingen Forraadt ble utgitt f rste gang i 1892 av Det Schubotheske Forlag i K benhavn. Forraadt regnes som den kunstnerisk beste romanen til Amalie Skram. Den handler om et ulykkelig ekteskap mellom den 17 r gamle barnebruden Aurora, kalt Ory, og den 32 r gamle skipskapteinen Riber. Store deler av handlingen i boken foreg r til sj s. Ory er uvitende om den seksuelle siden ved ekteskapet, og sjokket da hun oppdager den gj r at hun hevner seg ved stadige utsp rringer av mannen om det tidligere livet hans. I begynnelsen er det Ory leseren f r medf lelse for og oppfatter som offer, men etter hvert som Orys utsp rring av mannen blir mer og mer n del s, ser man ogs ulykken hans. Riber blir s vnl s, fortvilet og begynner drikke. Etter hvert mister han kontrollen. I tillegg til Forraadt inneholder boken novellene Madam H iers Leiefolk, Karens Jul og In Asiam profectus est.

Romanen regnes som en av hennes ekteskapsromaner, som tar for seg kvinners og menns forskjellige seksualnormer i det borgerlige samfunnet. Amalie Skram hører med blant de fremste og mest betydningsfulle norske romanforfatterne. Hovedverket hennes er romanserien Hellemyrsfolket, men hun ble også kjent for flere ekteskapsromaner som Forrådt og Constance Ring og romaner om psykiske lidelser, som Professor Hieronimus og På St.

forråde synonymer, forråde antonymer. Informasjon om forråde i gratis engelsk online ordbok og leksikon.

RELATERTE BØKER