Fattigdom i Norge

Fattigdom i Norge - Bjørgulf Claussen | Ridgeroadrun.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Bjørgulf Claussen
DIMENSJON
6,49 MB
FILNAVN
Fattigdom i Norge.pdf
ISBN
5519337908317

BESKRIVELSE

Fattigdom i Norge handler om hvem som er fattige, hvordan fattigdom utvikler seg, og hvilke politiske fattigdomsdilemmaer vi har i dagens Norge. Forfatteren drøfter ulike måter å se, beskrive og måle fattigdom på og hvilke utfordringer de medfører. Noen sentrale spørsmål i boka er: Hvem er fattige? Hvordan kan vi definere og måle fattigdom? Hvilke ulike uttrykk har fattigdom? Hvordan skapes og vedlikeholdes fattigdom? Fattigdom i Norge er skrevet for studenter innen sosial- og helsefagene. Boka er nyttig også for alle som berøres av fattigdomsproblematikk i sitt arbeid eller gjennom politisk interesse og virksomhet.

Med svært få unntak handler ikke fattigdommen i Norge om å sulte, ikke ha klær eller et sted å bo. Det handler derimot om at noen har så lav inntekt at de ikke har råd til å kjøpe det de ønsker, og ikke har mulighet til å delta i samfunnslivet på lik linje med de fleste andre. Relativ fattigdom er fattigdom sammenliknet med en annen gruppe.

For mange rammes av fattigdom og utenforskap, uten mulighet til å skape seg sitt eget, gode liv.» «Regjeringens mål er et samfunn med små forskjeller. Regjeringen vil målrette innsatsen for å bekjempe fattigdom, spesielt blant barnefamilier. «Fattigdom i Norge handler ikke om mat eller å ha tak over hodet.

RELATERTE BØKER