Erindringer

Erindringer - Odd Mjelde | Ridgeroadrun.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Odd Mjelde
DIMENSJON
10,92 MB
FILNAVN
Erindringer.pdf
ISBN
6228032376948

BESKRIVELSE

Dette er beretningen om krigsårene slik Odd Mjelde opplevde dem. Fra militærtjenesten i 1939, til han avslutter sin militære løpebane høsten 1945, følger vi ham gjennom felttog og motstandskamp, arrestasjon og fangeleirer i Norge og Tyskland, tilbakekomst til Norge etter endt soning, videre motstandsarbeid i Norge, flukt til England med innrullering i Kompani Linge, sabotasjeaksjoner i Saltdalen og arbeid med hjemsending av krigsfanger. Krigsårene kom til å prege ham for resten av livet. Han kunne si at gjennom krigsårene hadde han sett det absolutt verste og beste av hva et menneske kan være. De positive sidene var det betingelsesløse kameratskapet og viljen til å hjelpe hverandre, uansett hvor håpløs situasjonen kunne være. Odd ville gjerne takke alle de som på forskjellig vis bidro til at han overlevde krigsårene, og denne fortellingen kan være et bidrag til det.

Albert Speer var Hitlers arkitekt og rustingsminister - og i følge mange det nærmeste Hitler noen gang kom en venn. Han skrev sine unike Erindringer i løpet av det tyve år lange fengselsoppholdet han ble idømt etter krigen. Eksempler skrive sine erindringer.

1 (NORIC 1), senere kalt Kompani Linge.Han ledet den norske avdelingen på 15 mann under Måløyraidet 3. juledag 1941 ... Pris: 269,-.

RELATERTE BØKER