Døden nær

Døden nær - Miriam Lund Knapstad, June Westerveld | Ridgeroadrun.org Les boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Miriam Lund Knapstad, June Westerveld
DIMENSJON
8,5 MB
FILNAVN
Døden nær.pdf
ISBN
5004365417509

BESKRIVELSE

Vi vet at vi skal dø en dag, men hva vet vi om hvordan det vil foregå? Hva kan vi lære av de som leier oss gjennom de aller siste dagene av livet? I denne boken deler de som har døden som arbeidshverdag sine utfordringer og erfaringer. Vi får være med leger og sykepleiere på jobb blant alvorlig syke og døende - inn i rommene der beslutninger tas og vonde beskjeder må gis. Boken gir også svar på mange av spørsmålene man kan få når døden nærmer seg. Gjennom tekst og fotografier møter vi mennesker som snart skal dø, som forteller om sine håp, nederlag og måter å møte døden på. Dersom «en god død» i det hele tatt finnes: Hva er det? En passelig dose dødsbevissthet mens vi lever, kan neppe være til skade.Kapitler: -Denne gangen er det meg. Min død. Anne Kari Eid og det siste året.-Dødsprosessen. Dette skjer med kroppen. -Hvordan orker du? Dødshjelperne og hverdagen på hospice. -Den tunge samtalen. «Det er veldig få mennesker som ikke er redde for døden.»-Når er det nok behandling? «Vi har fått utstyr og teknologi til å holde folk i live nærmest i ubegrenset tid.»-Når døden føles mislykket. «Vi ble satt på en hard prøve.»-«Døden er ikke noe vi må mestre.» En samtale med sykehuspresten som snakker med de alvorlig syke og døende. -Malin, Astrid, Anne, Jarmund, Dag-Petter og Gunnar. -Spørsmål og svar om døden.

Der er dog de sidste timer eller døgn nogle tegn på, at døden er nært forestående. Det skyldes, at kroppens funktioner langsomt ophører: Undersøkelsene viste at «det store flertall av dem som hadde hatt nær døden-opplevelser, sa at deres frykt for døden avgjort var blitt mindre, og at de hadde fått en avgjort sterkere tro på et liv etter dette».

De tolkes ofte som bevis for et liv etter døden, men kan muligens også forklares med ... Forsker på nær døden-opplevelser. Det er ingen tvil om at folk virkelig opplever nær døden-hendelser, og at opplevelsen ofte setter dype spor.

RELATERTE BØKER