Døden nær

Døden nær - Miriam Lund Knapstad, June Westerveld | Ridgeroadrun.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Miriam Lund Knapstad, June Westerveld
DIMENSJON
9,39 MB
FILNAVN
Døden nær.pdf
ISBN
2626361625871

BESKRIVELSE

Vi vet at vi skal dø en dag, men hva vet vi om hvordan det vil foregå? Hva kan vi lære av de som leier oss gjennom de aller siste dagene av livet? I denne boken deler de som har døden som arbeidshverdag sine utfordringer og erfaringer. Vi får være med leger og sykepleiere på jobb blant alvorlig syke og døende - inn i rommene der beslutninger tas og vonde beskjeder må gis. Boken gir også svar på mange av spørsmålene man kan få når døden nærmer seg. Gjennom tekst og fotografier møter vi mennesker som snart skal dø, som forteller om sine håp, nederlag og måter å møte døden på. Dersom «en god død» i det hele tatt finnes: Hva er det? En passelig dose dødsbevissthet mens vi lever, kan neppe være til skade.Kapitler: -Denne gangen er det meg. Min død. Anne Kari Eid og det siste året.-Dødsprosessen. Dette skjer med kroppen. -Hvordan orker du? Dødshjelperne og hverdagen på hospice. -Den tunge samtalen. «Det er veldig få mennesker som ikke er redde for døden.»-Når er det nok behandling? «Vi har fått utstyr og teknologi til å holde folk i live nærmest i ubegrenset tid.»-Når døden føles mislykket. «Vi ble satt på en hard prøve.»-«Døden er ikke noe vi må mestre.» En samtale med sykehuspresten som snakker med de alvorlig syke og døende. -Malin, Astrid, Anne, Jarmund, Dag-Petter og Gunnar. -Spørsmål og svar om døden.

Emma Cecilia Eriksson. Etter døden. Like etter dødsøyeblikket blir alle musklene i den dødes kropp slappe.

HEERENVEEN (VG) For fire måneder siden overlevde Jochem Uytdehaage (28) en fryktelig bilulykke. I dag er den nederlandske stjerneløperen storfavoritt til å vinne EM-gull. Kilde: «Døden nær» Kontrasten til eget liv kunne bli veldig stor, forklarer Westerveld som selv var høygravid da hun jobbet med boka.

RELATERTE BØKER