Slik ble det

Slik ble det - Truls Aslaksby | Ridgeroadrun.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Truls Aslaksby
DIMENSJON
3,81 MB
FILNAVN
Slik ble det.pdf
ISBN
7997133948920

BESKRIVELSE

I løpet av århundret 1800-1900 endret Christiania (Oslo) seg fullstendig. Provinsbyen i det danske eneveldet var blitt Norges hovedstad med 20 ganger så mange innbyggere. Denne boken skildrer hvordan den nye begyggelsen tok form av fattigforsteder, leiegårder, fabrikker, kirker, skoler, villaer og forretningspalasser. Forfatteren belyser bakgrunnen for den eksplosive befolkningsveksten, hvordan tildels tilfeldigheter, men også private og til en viss grad offentlige reguleringer, økonomi og ikke minst smak og behag styrte utviklingen. Den viser også hvordan det delvis entreprenørdrevne og spekulativt pregede boligmarkedet arbeider innen rammen av eiendomsrett, bygningslov, industrialisering, et primitivt finansieringssystem og mer eller mindre fattige boligsøkendes behov og evne til å betale.

Det var rettet en lyskaster mot den hele kvelden, ... Slik ble de møtt på Kjevik: ... Da var det bare en ting å gjøre, forteller Birkenes Gjessing til Lindesnes.

Årsaken var at kommunene ble dynget ned med forespørsler søknader fra arrangører. Slik ble en liten fjellgård millionbutikk. Det er sauene som beiter mellom Granvin og Raundalen som er grunnlaget for produksjonen.I vår sendte gården 320 dyr på sommerbeite.

RELATERTE BØKER