Norsk personnamnleksikon

Norsk personnamnleksikon - Kristoffer Kruken, Ola Stemshaug | Ridgeroadrun.org Les boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Kristoffer Kruken, Ola Stemshaug
DIMENSJON
6,7 MB
FILNAVN
Norsk personnamnleksikon.pdf
ISBN
1710319916832

BESKRIVELSE

Det mest omfattande namneleksikonet i Norden. Inneheld meir enn 10 000 norske fornamn med tyding av namna. Ein får oppgitt alder på namna, kvar dei kjem frå og utbreiing frå mellomalderen til i dag. Boka inneheld også opplysningar om namnetypar, namnelov og namnedagar. Ho passar for namne- og slektsgranskarar, tilsette i offentleg forvaltning og andre med interesse for namn, språk og historie.

Folk ble gjerne identifisert ved fornavn, patronymikon (farsnavn) og gården hvor de bodde - og man kunne jo flytte flere ganger i løpet av livet. En side om norske navn Det bør føyes inn etter bruk: i Norge. Sagatekster tyder på at det var anvendt i Danmark og Sverige like fra 900-tallet eller før.I stedet for "ánu" ville jeg ha satt *anuR.

Med to millioner brukere i måneden og 300 000 leste artikler hver dag er leksikonet Norges største nettsted for forskningsformidling. Leksikonet er eid av de norske universitetene og flere ideelle stiftelser/organisasjoner. Kruken, Kristoffer og Ola Stemshaug: Norsk personnamnleksikon.

RELATERTE BØKER