Gulosten

Gulosten - Tormod Halleraker, Fredrik Horn Akselsen | Ridgeroadrun.org En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om tilværelsen PDF, TXT, FB2. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om eksistensen ePUB. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet med MOBI-eksistensen. Boken ble skrevet 2020. Se etter en One Day Creatures-bok. Grekerne og mysteriet om tilværelsen videre ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Tormod Halleraker, Fredrik Horn Akselsen
DIMENSJON
12,87 MB
FILNAVN
Gulosten.pdf
ISBN
7082606881786

BESKRIVELSE

Johannes S. Andersen, kjent som Gulosten, levde et sjeldent innholdsrikt liv. Som barn ble han sendt til det beryktede skolehjemmet på Bastøy, dette ble starten på en kriminell løpebane. Gulosten drev omfattende spritsmugling i forbudstiden og var en kjendiskjeltring med flere fengselsdommer på rullebladet. Da krigen kom til Norge, gikk han raskt inn i motstandsbevegelsen. Han stod bak den første likvideringen av en angiver under okkupasjonen, før han måtte flykte til London. Snart ble han sendt hjem igjen for å lære opp gutta på skauen i geriljakrigføring. Tilbake i London utviklet Gulosten et vennskap med Kong Haakon - noe som kom godt med da han sommeren 1945 skjøt og drepte to tyskere i fredstid.

Andersen was a controversial character, because of his pre-war life as a well-known career criminal and a series of ... Skulle det likevel utvikle seg mugg på gulosten, er det greit å vite at du ikke trenger å kaste hele ostestykket. - Muggen ost inneholder giftstoffer og allergener og skal derfor ikke spises, men du kan bruke resten av osten hvis du skjærer bort muggen.

Norvegia® Original er en klassiker som pålegg på både brød og knekkebrød - gjerne alene, men også sammen med skinke, paprika eller en deilig marmelade. Norvegia® har gode smelteegenskaper og en smidig konsistens som gjør at den er ... Siden 2011 har Kristian Krogh-Sørensen arbeidet med en tegneserie om nettopp «Gulosten».

RELATERTE BØKER