Når tiden er inne, er det alltid for seint

Når tiden er inne, er det alltid for seint - Helge Iberg | Ridgeroadrun.org Les boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Helge Iberg
DIMENSJON
7,35 MB
FILNAVN
Når tiden er inne, er det alltid for seint.pdf
ISBN
6675038302725

BESKRIVELSE

Dette er noe så sjeldent i norsk litteratur som en aforismesamling. Boken er Helge Ibergs personlige vitnesbyrd om en kultur i forandring. Men først og fremst er tekstene preget av forfatterens ubehag ved samtiden. Vår opptatthet av tidsånden og av tidens tale gjør at det som i dag er en innlysende selvfølgelighet, blir en smakløs misforståelse i morgen. Dette er en lovmessighet som umerkelig styrer våre liv, våre holdninger og preferanser. Å være aktuell har blitt viktigere enn å være talentfull eller oppriktig. «Samtid» har for lengst blitt det forløsende mantraet når kulturkroner og kunstnerisk verdighet skal fordeles. Dette er hva Iberg kaller «samtidsfromheten». Det er en type fromhet som gir «sannheten» autoritære trekk. «Helge Iberg har en velsignet giftig penn og et herlig skråblikk på verden. Rent ut sagt: Dette er en sjelden bok.» Tor Åge Bringsværd

Det er gjort utallige studier som viser at A- og B-mennesker opplever tid forskjellig, og nå er det viktig å følge med: A-menneskene opplever et minutt som 58 sekunder, mens B-menneskene opplever det som 77 sekunder. Problemet er som dere skriver; Det er alltid noe. Når coronaen har gitt seg så er det noe annet.

Prestasjonene til Martin Ødegaard og Erling Braut Haaland gjør den tidligere landslagssjefen til en optimist. Vi kan snakke om klokketid, en form for objektiv tid, og psykologisk tid som er opplevelsen av den. Tiden kan være lang eller kort, en time kan gå fort eller sakte.

RELATERTE BØKER