Kaldfront

Kaldfront - Per Arne Totland | Ridgeroadrun.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Per Arne Totland
DIMENSJON
6,91 MB
FILNAVN
Kaldfront.pdf
ISBN
4749724359883

BESKRIVELSE

Svalbard er Norges utenrikspolitiske akilleshæl. Helt siden øygruppen ble en del av Kongeriket gjennom Svalbardtraktaten i 1920, har norske myndigheter møtt utfordringer på 78 grader nord. Konfliktene med Sovjetunionen og senere Russland om Svalbard har vært mange og alvorlige.For å kunne møte fremtiden er det viktig å kjenne fortiden: Hva har tidligere konflikter handlet om, hvordan ble de løst og hvor stødig står egentlig den norske svalbardpolitikken? Kaldfront tar leseren med på en spennende reise gjennom Svalbards politiske historie og presenterer de nye utfordringene, i lys av de store mulighetene i Arktis og den spente situasjonen mellom Russland og vesten. Forfatteren hevder at før Norge er klar til å bli utfordret av andre land på og omkring øygruppen, må vi stille oss spørsmålet: Hva vil vi egentlig med Svalbard?«Spennende og godt skrevet standardverk om Svalbard. En viktig bok.»Kjell Dragnes, tidl. utenriksredaktør, Aftenposten

Helt siden øygruppen ble en del av Kongeriket gjennom Svalbardtraktaten i 1920, har norske myndigheter møtt utfordringer på 78 grader nord. Konfliktene med Sovjetunionen og senere Russland om Svalbard har vært mange og alvorlige. I helga var vi vitne til en imponerende folkelig mobilisering mot rasisme og politivold i flere norske byer.

Relativt varm luft foran fronten fortrenges av kaldere luft bak fronten. Kaldfronten forbindes med bygenedbør og ofte skiftende skydekke.

RELATERTE BØKER