Trygve Bratteli

Trygve Bratteli - Roy Jacobsen | Ridgeroadrun.org En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om tilværelsen PDF, TXT, FB2. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om eksistensen ePUB. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet med MOBI-eksistensen. Boken ble skrevet 2020. Se etter en One Day Creatures-bok. Grekerne og mysteriet om tilværelsen videre ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Roy Jacobsen
DIMENSJON
5,43 MB
FILNAVN
Trygve Bratteli.pdf
ISBN
4743856937548

BESKRIVELSE

"Det er ikke godt å si når Trygve Bratteli entret undertegnedes bevissthet, men det må ha vært midt på sekstitallet en gang, og gjennom TV-ruta, det mediet man sier aldri ble hans. Han ble født på Nøtterøy i 1910, omtrent samtidig med at Oskar Braaten debuterte med "fortællinger", som i tidens ånd ble døpt "Kring fabrikken". Undertegnede er født i 1954 og tilhører dessertgenerasjonen, avlet og oppdratt i ly av niårig skole, sunn mat, full sysselsetting og ungdomsidealer som spilte elektrisk gitar og var på kant med det meste. Og sett fra min barndom i sekstiåra, og antagelig også fra mine barns barndom, framstår Brattelis barndom, før og under første verdenskrig som et trist juleeventyr av Dickens." Slik åpner Roy Jacobsen sin bredt anlagte biografi om Trygve Martin Bratteli og det politiske rommet rundt ham. Det er blitt en personlig og dramatisk fortelling, som ikke bare går tett innpå hovedpersonen, men også gir et fargerikt gruppebilde av de menn som etter andre verdenskrig skulle komme til å styre utviklingen i landet.

november 1984 i Oslo) var en norsk politiker og statsminister to ganger i perioden 1971 - 76 med Trygve Brattelis første regjering (17. mars 1971 - 18.

Legg i ønskeliste Er du ... Trygve Bratteli en fortelling. Roy Jacobsen "Og vi må dvele litt ved dette bildet: Trygve, som i 1916, i det elleve år gamle kongeriket Norge, trøstig legger i vei på en helt vanlig landsens skolevei mellom turnipsåkre, hassel og ... Trygve Martin Bratteli, född 11 januari 1910 på Nøtterøy i Vestfold fylke, död 20 november 1984 i Oslo, var en norsk socialdemokratisk politiker och landets statsminister 1971-1972 och 1973-1976.Han var far till matematikern Ola Bratteli..

RELATERTE BØKER