Det diagnostiserte livet

Det diagnostiserte livet En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om tilværelsen PDF, TXT, FB2. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om eksistensen ePUB. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet med MOBI-eksistensen. Boken ble skrevet 2020. Se etter en One Day Creatures-bok. Grekerne og mysteriet om tilværelsen videre ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
DIMENSJON
12,53 MB
FILNAVN
Det diagnostiserte livet.pdf
ISBN
6674793257723

BESKRIVELSE

Er vi i ferd med å sette en diagnose på alt? Aldri før har så mange mennesker fått diagnoser knyttet til stress, depresjon, angst, ADHD osv. De siste 50 årene er antallet sykdommer i det psykiatriske diagnosesystemet tredoblet. Har vi fått en for snever normalitetsforståelse? I denne boken drøfter psykologer, filosofer, sosiologer og andre forskere om vi er i ferd med å overdiagnostisere og i økende grad sykeliggjøre sider ved menneskelivet. Spørsmålet er om utviklingen hjelper oss eller om den snarere gjør oss mer sårbare og dårligere rustet til å mestre utfordringer i arbeidslivet og familien. Boken ble møtt med stor medieinteresse da den ble utgitt i Danmark. Den henvender seg til studenter og fagpersoner innenfor helse, medisin, psykologi, pedagogikk og til den interesserte leser. Svend Brinkmann er professor i allmenn-psykologi og kvalitative metoder ved Aalborg universitet. Han leder Center for kvalitative studier i samarbeid med Lene Tanggard, og han er ansatt som professor II ved Institutt for pedagogikk ved Universitetet i Bergen. Foto: Lisbeth Holten

Bergen: Fagbokforlaget, 2015. Pris NOK 439 ISBN 978-82-321-0432-1 Svend Brinkmann er redaktør for denne antologien av tekster hvor man analyserer medikalisering og sykeliggjøring i moderne sam-funn.

Har vi fått en for snever normalitetsforståelse? I denne boken drøfter psykologer, filosofer, sosiologer og andre forskere om vi er i ferd med å ... Det Diagnostiserte livet : økende sykeliggjøring i samfunnet . ISBN 9788232104321, 2015, Petter Røen, Svend Brinkmann, m.fl.

RELATERTE BØKER