Hva er et navn?

Hva er et navn? - Ivar Utne | Ridgeroadrun.org Les boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Ivar Utne
DIMENSJON
3,21 MB
FILNAVN
Hva er et navn?.pdf
ISBN
3586365293952

BESKRIVELSE

Skal du gi barnet ditt navn? Lurer du selv på å skifte etternavn? Her får du vite om fornavn som det kan passe å gi barn nå og de nærmeste årene, og du vil forstå mer om hva som påvirker oss når vi skal gi barna våre navn eller velge hvilket etternavn de og resten av familien skal ha. Boka forteller om gammel og ny norsk navneskikk, om gamle nordiske navn, om kristne navn og klassiske navn fra antikken. Blant dem er mange navn som blir brukt i vår tid. Vi ser nærmere på navnemotene som kommer og går, og ser etter lokale navnetradisjoner. Etternavn og mellomnavn og skifte av navn har fått egne kapitler. Det samme har kallenavn og kjælenavn av mange slag. Navnet ditt kan fortelle mer om bakgrunnen din enn du selv er klar over. Navnet ditt kan raskt avsløre både dine foreldres drømmer og forhåpninger og familiens sosiale og geografiske bakgrunn. Navn kan være ganske anonyme, eller de kan fortelle en liten historie i seg selv. Et godt navn er mer verdt enn stor rikdom. Salomos ordspråk 22,1

av mennesket. Å, vær et annet navn! Hva er et navn? Den blomst vi kaller rose, vil dufte liflig uten rosens navn. - «OsloMet» det er et uforståelig navn som ikke gir noen informasjon om hva som er kjerneoppgavene til dette universitetet, mener Marit Arnstad (Sp).

På norsk kan substantiver kjennes igjen ved at de kan opptre med ubestemt artikkel foran seg. I setningen «Huset er fint» vet man at huset er substantiv blant annet fordi det kan ha formen et hus. Ivar Utne: Hva er et navn? Tradisjoner - Navnemoter - Valg av fornavn og etternavn.

RELATERTE BØKER