Samfunnskritikk og moralisering

Samfunnskritikk og moralisering - Inger Jahr | Ridgeroadrun.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Inger Jahr
DIMENSJON
10,36 MB
FILNAVN
Samfunnskritikk og moralisering.pdf
ISBN
9603524179511

BESKRIVELSE

Gjennom nærlesninger av tre sentrale verk i forfatterskapet - "Av måneskinn gror det ingenting" (1947), "Trylleglasset" (1950) og "De varme hendene" (1952) - blir grunnen lagt for drøfting av ulike spørsmål knyttet til Nedreaas' forfatterskap. Jahr ser på om hun var en "tendensdikter", hvordan denne "tendensen" i så fall kommer til uttrykk og om hun er moraliserende eller analyserende i sin samfunnskritikk. Ved hjelp av begreper som eksplisitt og implisitt tendens gir Jahr en beskrivelse av Torborg Nedreaas' skiftende metoder. Har litteraturliste. Illustrert.

Unngår moralisering. Rapportér et problemfra Den Danske Ordbog Den Danske Ordbog.Det Danske Sprog- og Litteraturselskab 2018. Første udgave af ordbogen udkom 2003-5.

Heftet, Bokmål. 161,-NÅ 140,-Slagside Heidi Sævareid.

RELATERTE BØKER