Potemkin og Katarina den store

Potemkin og Katarina den store - Simon Sebag Montefiore | Ridgeroadrun.org Les boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Simon Sebag Montefiore
DIMENSJON
8,13 MB
FILNAVN
Potemkin og Katarina den store.pdf
ISBN
1296427506495

BESKRIVELSE

Fyrst Potemkin var keiserinne Katarina den stores elsker, og ble i praksis også medhersker over det russiske imperiet. De var begge ekstraordinære personligheter: Katarina var en tysk prinsesse som ble giftet vekk i en alder av 14 år, til en russisk arving. Hun var en lidenskapelig kvinne, og med sjarm og politisk genialitet grep hun nådeløst makten og hersket over Russland i tretti år. Potemkin var en fargerik politiker, strateg og erobrer med et eksentrisk og utsvevende liv. Deres hemmelige brev til hverandre er bevart. Der skriver de om krig og politikk, men også om sin egen helse og sine elskere.Som i sine bøker om Stalin har forfatter Simon Sebag Montefiore gjort grundige kildestudier. På sitt fengslende vis forteller han ikke bare om Potemkin og Katarina den stores partnerskap og kjærlighet, men gir Potemkin hans rettmessige plass i Russlands historie. Hans innsats førte til en utvidelse av imperiet. Han skapte Svartehavsflåten, erobret Krim og grunnla byene Sevastopol og Odessa. På grunn av sin arroganse, sine luksuriøse vaner og skandaløse historier ble han også hatet, men selv hans fiender var imponert av hans intelligens og kreativitet. Omfattende noteapparat til Potemkin:Last ned noter til bokenSe video der forfatteren Simon Sebag Montefiore forteller om boken:

Sendes innen 1-3 virkedager. Kjøp boken Potemkin og Katarina den store av Simon Sebag Montefiore (ISBN 9788202283162) hos Adlibris.com.

Isbn 9788252569834 Vår pris 454,-(portofritt). Boken omhandler fyrst Potemkins liv og hans forhold til keiserinne Katarina den store.

RELATERTE BØKER