Himmeldronningen

Himmeldronningen - Silje Holtet, Tommy Bredsted | Ridgeroadrun.org Les boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Silje Holtet, Tommy Bredsted
DIMENSJON
4,30 MB
FILNAVN
Himmeldronningen.pdf
ISBN
1317970316431

BESKRIVELSE

En fortelling om den unge norske storgodsjenta Gørvel Fadersdatter Sparre. Hørespillet handler om maktkamp og lidenskap i en voldsom, brutal, intens, sulten, tørst og fargesterk tid mellom 1532 og 1537. Danmark blir kastet ut i borgerkrig, reformasjonen gjennomføres, og Norge blir endelig knust av Danmark og utslettet som eget rike i de etterfølgende 300 år. Vår hovedperson er 16 år da hun i 1533 inngår et fornuftekteskap med den langt eldre danske riksråd Truid Ulfstand for å sikre sine eiendommer i Norge og Sverige. Gørvel er en historisk skikkelse av gammel norsk kongeslekt. Hun kaster seg overmodig inn i den storpolitiske kampen om den norske tronen. Det burde hun kanskje ikke gjort... Vi møter både erkebiskop Olav Engelbrektsson og fru Inger til Østråt i dette skjebnesterke maktspillet. «Himmeldronningen» er Radioteatrets storsatsing i anledning Grunnlovsjubileet og er laget i samarbeid med Danmarks Radio.

Navnet på den tilsvarende sumeriske gudinnen, Inanna, som ble tilbedt tidligere, betyr «himmeldronningen». «Himmeldronningen» er Radioteatrets storsatsing i anledning Grunnlovsjubileet og er laget i samarbeid med Danmarks Radio. Logg inn for å skrive en anmeldelse.

Og snur du NITTI på hodet, så får du 06. Synes fremdeles det er noe av det mest originale Schive har laget.Hvilket sier ikke sålite. Den "Hellige" bokstaven M for "Jomfru Maria" (himmeldronningen) ble brukt siden middelalderen og katolsk tid.Etter reformasjonen ble symbolikken glemt slik at fantasifulle forvandlinger slik som denne kunne utvikle seg.

RELATERTE BØKER