Lidelsens problem

Lidelsens problem - C.S. Lewis | Ridgeroadrun.org Les boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
C.S. Lewis
DIMENSJON
12,72 MB
FILNAVN
Lidelsens problem.pdf
ISBN
7055590167919

BESKRIVELSE

For første gang foreligger C.S. Lewis, bok «The problem of pain» i norsk oversettelse. Forfatteren, som er kjent som en av 1900-tallets fremste intellektuelle tenkere, tar her for seg lidelsens problem: Er det en motsetning mellom å tro at det finnes en god og allmektig Gud og det faktum at det finnes lidelse i verden? «Lewis, bok er et dypsindig stykke tankearbeid, og mange av ideene som presenteres her ble først allment kjent mange tiår senere.» Fra forordet av førsteamanuensis Atle Søvik

Djevelen, i bestemt form, er særlig i kristendommen (Satan) og islam (Iblis) herskeren over de onde makter eller selve det onde personifisert. I disse religionene tenkes djevelen å være guds motstander og menneskenes fiende.

Forfatteren, som er kjent som en av 1900-tallets fremste intellektuelle tenkere, tar her for seg lidelsens problem: Er det en motsetning mellom å tro at det finnes en god og allmektig Gud og det faktum at det … Kvifor1: Det med lidelsens problem er noe som ofte kan være et stort hinder for mange mennesker til å kunne tro på en god, kjærlig og Allmektig Gud. Vi vet at sykdom, ulykker, katastrofer er felles for alle mennesker, kristne som ikke kristne, Likevel vet vi at troen på Gud og opplevelsen av Guds nærvær er en enorm styrke for en kristen til å komme igjennom livets stormer. Lidelsens problem.

RELATERTE BØKER