Religion og psykiatri

Religion og psykiatri - Irvin D. Yalom | Ridgeroadrun.org En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om tilværelsen PDF, TXT, FB2. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om eksistensen ePUB. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet med MOBI-eksistensen. Boken ble skrevet 2020. Se etter en One Day Creatures-bok. Grekerne og mysteriet om tilværelsen videre ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Irvin D. Yalom
DIMENSJON
9,38 MB
FILNAVN
Religion og psykiatri.pdf
ISBN
6765196388106

BESKRIVELSE

"Religion? Jeg? Du vet jo at jeg betrakter meg selv som praktiserende ateist," svarte Dr. Irvin D. Yalom da han ble tildelt Oscar Pfister-prisen av komiteen for religion og psykiatri - som kvitterte med å mene at Yalom nettopp har viet sitt liv til religiøse spørsmål. Og slik ordet terapi stammer fra det gammelgreske therapon og betyr en som står til tjeneste og hjelper en annen - og ordet religion er knyttet til religare som tilsier at noe bindes sammen - finnes kanskje fellesnevneren mellom psykoterapeutiske og religiøse spørsmål: om angsten for døden og sosial isolasjon, om frihet og meningen med livet. Denne lille boken innholder Yaloms foredrag om forholdet mellom eksistensiell psykoterapi og religiøs sjelesorg, og presenterer et forord av en som kjenner Yalom godt: Finn Skårderud.

Kan den totale deltakelsen på 54 % si noe om at en stor del av personalet og ledelsen ikke synes temaet religiøsitet er verd å vie oppmerksomhet? "Religion? Jeg? Du vet jo at jeg betrakter meg selv som praktiserende ateist," svarte Dr. Irvin D.

Oslo: Arneberg, 2007. Pris NOK 139 ISBN 978-82-91614-45-8 Irvin Yalom er ein forfattar som ein alltid oppsøkjer med spenning og for-ventning om å bli møtt med originale og nyskapande tan-kar.

RELATERTE BØKER