Lydjournalistikk

Lydjournalistikk - Jørgen Warvik Lyngvær, Linda Eide, Lars Nyre | Ridgeroadrun.org En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om tilværelsen PDF, TXT, FB2. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om eksistensen ePUB. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet med MOBI-eksistensen. Boken ble skrevet 2020. Se etter en One Day Creatures-bok. Grekerne og mysteriet om tilværelsen videre ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Jørgen Warvik Lyngvær, Linda Eide, Lars Nyre
DIMENSJON
8,37 MB
FILNAVN
Lydjournalistikk.pdf
ISBN
9738835313392

BESKRIVELSE

Dette er ei praktisk grunnbok i journalistikk retta mot radioproduksjon og podkasting. Forfattarane gir først ei innføring i korleis lyd og mikrofonteknologi fungerer, før dei tek for seg det journalistiske handverket. Her viser dei korleis dramaturgi kan brukast i formidlinga, og kva for etiske retningslinjer journalistar må halde seg til. Det meste av det praktiske handverket er felles for radio og podkast, men framveksten av podkast har skapt nye sjangrar og eit større mangfald innan lydjournalistikk. Gjennom eigne kapittel om intervjuteknikk, reportasjearbeid, musikkbruk og redigering viser forfattarane korleis ein kan produsere og formidle journalistisk innhald i lydmedium. Meir spesialiserte emne vert også behandla, som nyheitsjournalistikk, dokumentarsjangeren, programleiarrolla og direktesendingar. I eit eige kapittel til slutt i boka presenterer Linda Eide visualiseringsgrep som skapar engasjement og innleving i det som vert formidla.

Mediehusene må ta strategisk kontroll på innholdet sitt. Og de må gjøre det tilgjengelig på en måte som øker abonnentens opplevelse av verdi. - Lydjournalistikk representerer et stort steg fremover når det kommer til lengre historiefortellinger for Rolling Stone.

Dette gjør at forfatterne tar leseren med såvidt under overflaten i kapitlene om lyd, journalistikk, dramaturgi, intervju, nyheter, reportasje, dokumentar, programledelse, ... Pris: 285,-. heftet, 2017.

RELATERTE BØKER