Fysikk

Fysikk - Anja Røyne | Ridgeroadrun.org Les boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Anja Røyne
DIMENSJON
8,27 MB
FILNAVN
Fysikk.pdf
ISBN
8247745452421

BESKRIVELSE

Fysikk er læren om naturlovene, som lar oss forstå hvordan naturen er bygget opp, og hvordan verden fungerer. Selv om de færreste ender opp med å bli fysikere, er det mange som har bruk for litt fysikkforståelse, enten som bakgrunn i andre realfag eller som forutsetning for å forstå hverdagslige fenomener.I «Fysikk - enkelt forklart» får du en kortfattet gjennomgang av noen sentrale temaer i fysikken, forklart gjennom eksempler de fleste kan forholde seg til. De viktigste likningene og enhetene som brukes, er fremhevet slik at de skal være enkle å slå opp på. Hvert kapittel avsluttes med noen oppgaver du kan bruke til å teste deg selv, og med oppgavehint du kan bruke før du går til fasiten.Boka fungerer både som støttelitteratur på videregående skole og universitetsnivå og som repetisjon for deg som har tatt fysikk tidligere og ønsker å friske opp kunnskapen. Anja Røyne er forsker og førstelektor i fysikk ved Universitetet i Oslo. Hun har tidligere gitt ut boka «Menneskets grunnstoffer» (2018, Kagge forlag), som hun vant Brageprisen for.Boka er nydelig illustrert av Linnea Vestre.

Er veldig ma De fleste eksperimentene fra boken er samlet på denne temasiden under ulike kategorier. I den blå tabellen finner du alle fysikkforsøkene sortert etter målgruppe.

Dette er et nettsted der du kan se videoer som gjennomgår teori og eksempler fra de fleste emner i kurset Fysikk 1 i videregående skole. Noen ganger kan du teste deg selv om du har fått med deg det vesentlige i videoen ved å ta en quiz. Fysikk er grunnlag for mange fag, og dermed kan fysikere jobbe innenfor flere områder, som for eksempel medisin og elektronikk.

RELATERTE BØKER