Kristianes reise

Kristianes reise - Sonja Lid | Ridgeroadrun.org En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om tilværelsen PDF, TXT, FB2. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om eksistensen ePUB. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet med MOBI-eksistensen. Boken ble skrevet 2020. Se etter en One Day Creatures-bok. Grekerne og mysteriet om tilværelsen videre ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Sonja Lid
DIMENSJON
10,78 MB
FILNAVN
Kristianes reise.pdf
ISBN
7201871406612

BESKRIVELSE

Boken er en rekonstruksjon og en gjendiktning av et kvinneliv på 1800-tallet, basert på brev og dagbøker etterlatt av Kristiane Boeck og hennes mann, Johan Willoch Erichsen. Kristiane Boech er et barn av sin tid. Borgerskapets kvinner sperres inne i konvensjonenes jerngrep, uten håp om annen livsutfoldelse enn den ekteskapet kan tilby. Men Kristiane er et begavet barn fra en ressurssterk familie. Hun vil bygge sitt liv på ordene, og gjennom språket kjemper hun for en friere eksistens for seg og sine medsøstre. Hun er selv bundet av konvensjonene, inntil hun trosser dem i møtet med en mann som er langt yngre enn henne selv. Gjennom dagbøkene og brevene får vi del i et inderlig kjærlighetsforhold som satte henne fri.

Kristiane Boech er et barn av sin tid. Kristianes reise : et kvinneportrett 1833-1873. Lytt.

Sonja Lid spilte blant annet i to filmer på midten av 1950-årene.. Sonja Lid er mor til forfatteren Vetle Lid Larssen og filmskaperen Gaute Lid Larssen som hun har fra et tidligere ekteskap med den avdøde skuespiller Lars Andreas Larssen.Blant forfedrene er medisinprofessor Wilhelm Boeck (1808-73). Leter du etter priser på charterreiser fra Kristiansand lufthavn Kjevik? Sjekk priser på reiser fra Kjevik her.

RELATERTE BØKER